Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Blokker, Jan, Jan jr. en Bas Blokker - Er was eens een God. De

Schrijver:
Titel: Er was eens een God. De Bijbelse geschiedenis
ISBN: 9789025426163
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Contact
Bijzonderheden: 2006, 271 pp. Ingenaaid, hardcover, met stofomslag. Met platen van J.H. Isings
Prijs: € 5,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nieuw, ongelezen. Vader Jan en zonen Jan jr. en Bas Blokker schreven samen 'Er was eens een god'. De bijbelse geschiedenis. Zij vertellen een vertrouwd verhaal op hun eigen manier, in een historische context. Prachtige uitgave, en geïllustreerd met de schitterende platen van J.H. Isings.

De bijbel is het bestverkochte boek aller tijden, maar keert ook altijd terug op lijstjes van minst gelezen boeken. Zelfs de nieuwe vertaling van het Nederlands Bijbelgenootschap kan niet verhelpen dat het boek met alle wetten en voorschriftjes, genealogieën en volkstellingen bepaald niet gemakkelijk toegankelijk is. 'Dat is zonde,' vinden Jan Blokker en zijn zonen Jan jr. en Bas ('drie ongelovige zielen'). 'Het zou jammer zijn als het ontzag dat de bijbel wekt, mensen verhindert kennis te nemen van de avonturen van een volk dat een veeleisende God tot gids nam en zichzelf met zijn ongenoegen geselde.'
Blokker en zonen beschouwen de Bijbel als cultuurgoed dat veel wordt verkocht en weinig gelezen. Blokker sr. heeft de bijbelboeken onder zijn beide zonen (ook historici) verdeeld, bekende en minder bekende verhalen gekozen, voorzien van historisch commentaar en vormgegeven in informatieve en goed leesbare teksten.
Gegrepen door de schoonheid en vitaliteit van de bijbel vertellen zij in `Er was eens een God' het aloude verhaal op een levendige en toegankelijke manier en plaatsen zij de tekst in een historische context. Het boek is met tekeningen die J.H. Isings in 1950 maakte.

Het is een hommage aan de Bijbel; een boek met vaart en zonder omhaal van woorden geschreven. Het is een zoektocht naar het historische gehalte van de verhalen. Zelfs poezie als spreuken en psalmen ('de slagader van het geloof') komt aan bod. Het formaat van dit boek en de beroemde illustraties (gereproduceerd in zwart-wit) van Isings uit de jaren vijftig geven deze uitgave de uitstraling van een kinderbijbel, maar dan voor volwassenen. Het resultaat is overtuigend. Met enkele kaartjes, een chronologisch overzicht, lijst van Bijbelboeken, lijst van illustraties, een literatuuropgave en register. Geschikt voor een zeer breed publiek.
Verder lezen

Van Slingelandt uit Den Haag

particulier

Logo Van Slingelandt

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.