Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Kushner, Harold - Niets meer te wensen en toch niet gelukkig. O

Schrijver:
Titel: Niets meer te wensen en toch niet gelukkig. Op zoek naar de zin van het leven
ISBN: 9789025947828
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Ten Have, Baarn
Bijzonderheden: 1998, 142 pp. Paperback
Prijs: € 5,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nieuw, ongelezen. Als er in het bos een boom omvalt en geen enkel oor hoort het, maakt zo'n boom dan geluid? Als een mens leeft en sterft en niemand neemt er nota van, als de wereld gewoon doorgaat, heeft zo iemand dan ooit geleefd?
'Ik ben er van overtuigd dat het niet zozeer de angst voor de dood, voor het einde van ons leven is die ons nachtmerries bezorgt. Nee, het is de angst dat ons leven van geen belang zal zijn geweest, dat we wat de rest van de wereld betreft net zo goed niet geleefd hadden kunnen hebben'. Aldus Harold Kushner, de schrijver van dit boek. Hij is een Amerikaanse rabbijn, in ons land bekend geworden door 'Als 't kwaad goede mensen treft'. Hij schreef dit boek toen hij zijn jonge zoon door een ongeneeslijke ziekte had verloren.

'Niets meer te wensen en toch niet gelukkig' heeft als ondertitel: op zoek naar de zin van het leven. Het gevoel van nutteloosheid, doelloosheid en zinloosheid staan in dit boek centraal. Volgens Kushner is de filosofische vraag naar de zin van het leven in wezen een religieuze vraag. Hij gebruikt op zoek naar een antwoord het oudtestamentische boek "Prediker" als leidraad. Het boek is toegankelijk en bevattelijk geschreven.
Verder lezen

Van Slingelandt uit Den Haag

particulier

Logo Van Slingelandt

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.