Sri Sankaracarya [Shankaracarya / Shankaracharya / Sankaracharya]

Schrijver:
Titel: Conversations 1985
Taal: Engels
Uitgever: Stichting Ars Floreat
Bijzonderheden: 1996, 86pp, hardcover, NEW, photo=book
Prijs: € 29,95
Verzendkosten: € 4,25 (binnen Nederland)
Meer info:
ander trefwoord: Shankaracarya

Geschiedenis School voor Filosofie
1937 School of Economic Science, Londen
Leon McLaren (1911-1994) richtte in 1937 de Britse School of Economic Science op. De School voor Filosofie werkte in haar beginjaren nauw samen met de Britse School. McLaren was een Schotse advocaat met bijzondere interesse voor de wetten van het menselijk gedrag. Hij baseerde zijn eerste lessen op de ideeën van de Russische denkers Gurdjieff en Ouspensky. In 1960 ontmoette McLaren in Londen de Indiase leermeester Maharishi Mahesh Yogi (die bekend werd doordat hij de Beatles tot zijn volgelingen kon rekenen). De Maharishi leerde McLaren mediteren en bracht hem in contact met de ‘Shankaracharya van het Noorden’, een Indiase guru (leraar) in de advaita vedanta filosofie.
De advaita veanta is een eeuwenoude leer die omschreven kan worden als een humanistische stroming op het snijvlak van religie en filosofie.


1961 School voor Filosofie, Amsterdam
McLaren ondernam meerdere reizen naar India, steeds om vragen te stellen aan de Shankaracharya. De School of Economic Science, die plaatselijk de 'School of Philosophy' werd genoemd, breidde zich in hoog tempo uit over de hele wereld.
In Amsterdam werd in 1961 de School voor Filosofie opgericht. McLaren bracht hier regelmatig verslag uit van zijn inspirerende gesprekken met de Shankaracharya. In Nederland maakte de School voor Filosofie een stormachtige groei door. Op het hoogtepunt van de groei, in de jaren tachtig, telde de School duizenden studenten en vestigingen in zeven steden. In die tijd werd ook duidelijk dat er verschillende meningen bestonden over het al dan niet vasthouden aan de strenge Britse tradities waaruit de School was voortgekomen. Na de dood van McLaren in 1994 en van de Shankaracharya enkele jaren later, werd ampel gediscussieerd over de toekomst van de School. In 2002 kwam hier een einde aan en maakte de School een frisse start.

Bron: www.schoolvoorfilosofie.nl
Verder lezen

Boekhandel Shambala

Boekhandel Shambala uit Alkmaar

Logo Boekhandel Shambala

Shambala Books & Jewelry voor uw esoterische boeken en ambachtelijk gemaakte spirituele sieraden te vinden op https://www.shambala.nu of https://etsy.com/shop/shambalabooksjewelry
********************************************************************************************************************************************
FOR INTERNATIONAL CUSTOMERS: payment with Paypal is also possible. Please contact me at info@shambala.nu for help, questions and more photos.
*********************************************************************************************************************************************
In Nederland wordt uw bestelling standaard met "track and trace" verzonden met PostNL. Brievenbuspakje €4,25 (2 grote boeken passen meestal in 1 pakket) of Pakket €6,95 (onbeperkt aantal boeken).
Nadat u besteld heeft, ontvangt u een automatisch bericht van boekwinkeltjes. Binnen 1 werkdag ontvangt u van mij een email met de bevestiging, het totaalbedrag inclusief verzendkosten en de bankgegevens.
Verzending geschiedt direct na ontvangst van de betaling van de bestelling + de verzendkosten.
NL44 INGB 0007 0977 85
Tnv Shambala Books & Jewelry te Alkmaar.
Met vermelding van de titel van het boek.
Retourneren, met restitutie van volledige aankoopbedrag en verzendkosten, is mogelijk mits in originele staat en tot uiterlijk 7 werkdagen na ontvangst van het boek. Kosten van het retourneren zijn voor de klant.
************************************************************************************************************************************
Privacyverklaring
26 Mei 2018
Boekhandel Shambala
Leeststraat 14
1825 JL Alkmaar
0680089204
Uw persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het kunnen bezorgen van uw bestelling en worden niet voor andere doeleinden gebruikt of aan derden verstrekt.
Uw gegevens worden bewaard, op grond van wettelijke verplichting inzake de belastingwet, volgens de geldende verplichte wettelijke termijn. Hierna worden uw gegevens vernietigd.
U heeft altijd recht op inzage, correctie en verwijdering van uw gegevens.
U kunt ten alle tijden uw toestemming om uw gegevens te gebruiken intrekken.
U kunt een klacht indienen in geval van geschillen bij de relevante toezichthouder.
************************************************************************************************************************************
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Sri Sankaracarya [Shankaracarya / Shankaracharya / Sankaracharya] - Conversations 1985

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekhandel Shambala

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Shambala
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Shambala een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Shambala vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekhandel Shambala kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.