Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Hemmerechts, Kristien - Haar bloed

Schrijver:
Titel: Haar bloed
Taal: Nederlands
Uitgever: De Geus, Breda, 2012
Bijzonderheden: Nieuw gebonden boek met stofomslag, 253 pag., ISBN 9789044518283
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

Als kind raakt Titus gefascineerd door bloed, zo sterk dat hij later besluit medicijnen te gaan studeren. Hij leert de mooie Roos kennen, die hij moet delen met zijn beste vriend Pieter. Dan blijkt dat Roos aan een nog onbekende ziekte lijdt. Titus bijt zich vast in het onderzoek.
`In welk onderwerp ze zich ook verdiept, Kristien Hemmerechts voert je met vaste hand ergens naartoe waar je nog niet eerder was. Connie Palmen
`Originele observaties ( ). Een betovering die schuilt in duistere woorden. de Volkskrant
Recensie(s)




In hoeverre zijn mensen uniek? Die vraag vormt de thematische kern van deze roman waarin bloed centraal staat. Op jonge leeftijd raakt Titus al gefascineerd door bloed. Geobsedeerd en eigenzinnig verzamelt hij kennis op dit gebied. Titus is overtuigd van de uniciteit van mensen. Zijn tegenpool is zijn vriend Pieter, een charmeur en groepsmens die in discussies met Titus juist benadrukt dat mensen veel gemeen hebben. Samen belanden ze in een studentenhuis in Leuven, waar ze beiden iets krijgen met huisgenote Roos, die op een dag het bericht krijgt dat er iets mis is met haar bloed. Na Bert Keijzer en Anna Enquist is Hemmerechts de derde auteur die een boek schrijft naar aanleiding van een stage in het Amsterdamse VU-ziekenhuis. Het resultaat is een vlot lezende roman met zeker tegen het eind pakkende pagina's (en een nogal uit de lucht vallende plotwending), maar ook een roman waarin tegenstellingen erg fors worden aangezet, enkele onnodige verhaallijntjes opduiken en de informatie die Hemmerechts kwijt wil het verhaal wel eens in de weg zit. Kleine druk.

F. Hockx
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hemmerechts, Kristien - Haar  bloed