Boom, Irma, Lommen, Mathieu, Koolhaas, Rem - The Architecture o

Schrijver:
Titel: The Architecture of the Book XXL editie
ISBN: 9789462260412
Taal: Engels
Uitgever: Lecturis
Bijzonderheden: Gelimiteerde XXL editie, genummerd en gesigneerd. Nieuw exemplaar.
Prijs: € 1 950,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Irma Boom, The Architecture of the Book (gelimiteerde XXL editie, genummerd en gesigneerd)
Irma Boom, Mathieu Lommen en Rem Koolhaas (inleiding)
Uitgeverij Lecturis, Amsterdam, 2013
Engels
800 pagina's, 345 x 455 x 58 mm, gedrukt in vierkleuren offset (plus foliedruk en preegdruk) op Munken Polar 120 g/m2, genaaid gebrocheerd in kunstleren omslag, voorzien van geverfde snede en stofomslag en verpakt in een met zeefdruk bedrukte omdoos
ISBN 978-94-6226-041-2

Conditie: nieuwstaat, nog in originele plastic verpakking.

Het bekende miniboekje van Irma Boom in een exclusieve zéér grote uitvoering. Deze XXL uitgave verscheen in een gelimiteerde oplage van 150 genummerde en gesigneerde exemplaren.

Irma Boom (1960) is boekontwerper. De New York Times noemde haar in 2010 ‘misschien wel de beste boekontwerper van deze tijd’. De aanleiding voor dat statement vormde het dat jaar verschenen miniboekje “Biography in Books” met een overzicht van haar boekontwerpen. Deze monografie was snel uitverkocht en kreeg, mede door het formaat (38 x 50 mm) en de algehele boekverzorging, een welhaast legendarische status.

Naar aanleiding van de expositie Irma Boom: l’Architecture du livre 2013–1986 in het Institut Néerlandais in Parijs, van 17 september t/m 15 december 2013 bracht Uitgeverij Lecturis in samenwerking met de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam een aanzienlijk herziene en aangevulde herdruk uit. In “Irma Boom: The Architecture of the Book” zijn naast boeken ook onder meer huisstijlen, postzegels en affiches te zien. Het bevat een nieuwe inleiding door Rem Koolhaas, die ook het letter type op de cover heeft ontworpen.

Door het enorme formaat toont de XXL-uitgave ook al hetgeen in het miniatuurboekje verborgen blijft en daarmee het specifieke van de ontwerpen. Meer nog dan de details is dat een imponerend scala van eigenzinnige, sterke en consequent doorgevoerde ontwerpkeuzen. Opgenomen in beide uitgaven is ook een specimen uit een onlangs voor Chanel ontworpen boek dat geheel in preegdruk werd uitgevoerd. In het miniboekje bestaat het beeld uit slechts een aantal punten, in het XXL-boek zijn het er honderden.
Verder lezen

Ysselstyn uit Rotterdam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Boom, Irma, Lommen, Mathieu, Koolhaas, Rem - The Architecture of the Book XXL editie Boom, Irma, Lommen, Mathieu, Koolhaas, Rem - The Architecture of the Book XXL editie Boom, Irma, Lommen, Mathieu, Koolhaas, Rem - The Architecture of the Book XXL editie Boom, Irma, Lommen, Mathieu, Koolhaas, Rem - The Architecture of the Book XXL editie Boom, Irma, Lommen, Mathieu, Koolhaas, Rem - The Architecture of the Book XXL editie Boom, Irma, Lommen, Mathieu, Koolhaas, Rem - The Architecture of the Book XXL editie Boom, Irma, Lommen, Mathieu, Koolhaas, Rem - The Architecture of the Book XXL editie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ysselstyn

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Ysselstyn
  Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
 • Na uw bestelling ontvangen u en Ysselstyn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ysselstyn vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Ysselstyn kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.