Feite Die de gesciedenis veranderden

Schrijver:
Titel: Feite Die de gesciedenis veranderden
Taal: Nederlands
Uitgever: Digest Amsterdam
Bijzonderheden: Hardcover Als nieuw
Prijs: € 27,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Wie waren onze voorouders? Waren wij niet de enige mensensoort op aarde? Wie heeft Amerika werkelijk ontdekt? Zette Columbus niet als eerste voet aan wal? Wie was de verrader van Anne Frank? Was het een vriend van de familie? Hoe stierf Toetanchamon? Wat was het werkelijke lot van de jongenskoning van Egypte?
Wat weten wij werkelijk van de geschiedenis?
De geschiedenis wordt geschreven door de mens, maar ieder mens heeft door zijn leefomgeving en persoonlijke eigenschappen een andere kijk op de wereld. Het is dus niet verwonderlijk dat bepaalde historische gebeurtenissen op een andere manier de geschiedenis zijn ingegaan dan ze feitelijk gebeurd zijn. De verhalen uit het verleden zijn doorgegeven van de ene persoon op de andere en zoals elk verhaal dat door meer monden wordt verteld, zal ook het relaas van de geschiedenis telkens een beetje veranderen door vooroordelen en een verkeerde uitleg van de verteller.
In FEITEN DIE DE GESCHIEDENIS VERANDERDEN wordt een groot aantal historische 'feiten' eens goed onder de loep genomen. Nieuwe technische ontwikkelingen bieden steeds meer mogelijkheden om het verleden nader te bestuderen. Archeologen hebben de afgelopen twintig jaar met een heel scala aan nieuwe gereedschappen kunnen werken, van geostationaire satellieten met multispectrale scanners tot GPR (Ground Penetrating Scanners) handdetectors. Deze moderne meetapparatuur kan zo'n gedetailleerd beeld van bodemvondsten geven dat ze soms niet eens meer hoeven worden opgegraven! Zo kon in 2002 een onder zes meter zand verborgen 2500 jaar oude Egyptische stad worden gevonden en zien we de werkelijke omvang van de oude Khmer-hoofdstad Angkor Wat. Nieuwe ontwikkelingen in de laboratoria, DNA-analyse en forensisch politieonderzoek leggen vele historische mysteries na jaren bloot. Zo is ons meer bekend geworden over het leven en sterven van de ijsman Ötzi en kon de analyse van een haarlok van keizer Napoleon de werkelijke toedracht van zijn overlijden onthullen.
FEITEN DIE DE GESCHIEDENIS VERANDERDEN gaat op zoek naar de waarheid en geeft meteen ook een verklaring voor historische gebeurtenissen die jarenlang vraagtekens opriepen. Van het begin van onze wereld tot de recente geschiedenis, u krijgt de waarheid en dat is een feit!
Recensie(s)
Geschiedschrijving wordt gedaan door de mens en iedere mens doet dat op zijn/haar eigen manier. Veel historische gebeurtenissen zijn op een andere manier de geschiedenis ingegaan dan ze feitelijk gebeurd zijn, nieuwe onderzoekstechnieken en denkwijzen werpen een nieuw licht op vele verhalen uit het verleden, aldus het voorwoord. In acht hoofdstukken wordt vervolgens een nieuw licht geworpen op bekende historische gebeurtenissen, theorieen en personen. Met onder meer aandacht voor de evolutietheorie, de Neanderthalers, de beelden op Paaseiland, gladiatoren, het overlijden van Napoleon, de verrader van Anne Frank, de kruisvaarders, ijsman Otzi, de Hindenburg, de rattenvanger van Hamelen, de Filistijnen, Florence Nightingale, de dodo, plastische chirurgie, de ontdekking van Amerika, surfen en de ware identiteit van de man achter Robinson Crusoe. Een boeiende en fraaie uitgave, prettig leesbaar en rijk geillustreerd met zwart-wit- en kleurenfoto's en afbeeldingen, met teksten in kaders en een register. Voor in geschiedenis geinteresseerde volwassenen, ook bruikbaar in het voortgezet onderwijs.
Verder lezen

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.