Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Anton Koolhaas - Vanwege een tere huid

Schrijver:
Titel: Vanwege een tere huid
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Oorschot, 1974
Bijzonderheden: Nette paperback , 176 pag.
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 3,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

Vanwege een tere huid is de roman over een eerste liefde van een twaalfjarige jongen Jokke, en een even oud meisje, Takkie. In zo'n eerste liefde is de geliefde zelf doorgaans minder duidelijk, dan de drang naar die liefde. En na die eerste liefde is er iets veranderd in het meisje en de jongen - zoals de vader het aan het einde van het verhaal stelt: 'In iedere vrouw is een meisje gestorven en in iedere man een jongetje'. Met dit sterven houdt Koolhaas zich bezig in zijn boek, waarin ook twee dieren voorkomen, Afrikaanse hoedna's, voor wie het verleden even afwezig is als voor Takkie en Jokke de toekomst. Het verhaal speelt zich af in een surreƫle sfeer, waarin Koolhaas als in veel van zijn boeken, mensen en dieren onnavolgbaar tot een in leven en sterven samenvloeiend geheel weet te binden.
De auteur ontving voor dit boek de Multatuli-prijs 1974. Door de jaren heen werden van deze roman meer dan 200.000 exemplaren verkocht.
Recensie(s)

Om de tere huid van zijn dochter Annepiet te beschermen zet haar vader twee hoedna's, vreemde dieren die hij meebracht uit een warm land, uit in de rivier bij zijn huis. Door haar beschermde opvoeding kan Annepiet het leven echter niet aan, waardoor haar dochtertje Takkie het extra moeilijk krijgt. Een eerste liefde voor de twaalfjarige Jokke brengt hier verandering in, maar uiteindelijk sterft haar vriendje door de vreemde dieren en leert Takkie afscheid van haar kindertijd te nemen. Meesterlijk geschreven roman, waarin het leven van de ouders, de kinderen en de vreemde hoedna's om de beurt beschreven worden. Vooral het leven van de kinderen, op de grens tussen kindertijd en puberteit, is psychologisch zeer goed weergegeven. Normale druk.

Redactie
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Anton Koolhaas - Vanwege  een tere huid