Yerden , Ibrahim . [ isbn 9789055159475 ] - Gezinnen Onder Druk

Schrijver:
Titel: Gezinnen Onder Druk . ( Huiselijk geweld in Marokkaanse en Turkse gezinnen . ) Over huiselijk geweld in Turkse en Marokkaanse families wordt van alles beweerd, maar is eigenlijk niet veel bekend. Wat speelt zich af achter de voordeur van Turkse en -
ISBN: 9789055159475
Taal: Nederlands
Uitgever: Gennep B.V., Uitgeverij Van .
Bijzonderheden: paperback in als nieuwe staat - 4916 - 1e dr 2008 - 310 p - 510 gr - 3,2 cm
Prijs: € 50,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Marokkaanse Nederlanders? In Families onder druk vertellen ze het zelf. In dit onderzoek van antropoloog Ibrahim Yerden naar huiselijk geweld onder Turken en Marokkanen in Nederland, komen zowel plegers als slachtoffers uitgebreid aan het woord over het geweld binnen hun gezin. Alle vormen van huiselijk geweld komen aan de orde – lichamelijk, psychisch en seksueel geweld; tussen partners, van ouders jegens kinderen, van de kinderen jegens de ouders, en tussen broers en zussen onderling. Yerden kwam tot boeiende, soms verrassende conclusies. Zo speelt de islam geen rol bij het huiselijk geweld, de druk van migratie daarentegen wel; zijn ook mannen slachtoffer van (psychisch) geweld; werkt het inschakelen van de politie vaak averechts. Op de achtergrond speelt steeds de vraag in hoeverre overheid en professionele instellingen mogen en kunnen ingrijpen in het leven van Marokkaanse en Turkse gezinnen. Wie bepaalt hoe mannen en vrouwen, ouders en kinderen met elkaar moeten of mogen omgaan? Of, zoals één mannelijke respondent het formuleerde: ‘Wat doet de overheid in mijn bed?’ De vele directe citaten van de betrokkenen maken Families onder druk tot een toegankelijke, maar ook schokkende leeservaring, die een uniek inzicht biedt in de mechanismen, achtergronden en mogelijke oplossingen van huiselijk geweld binnen deze gemeenschappen.


Verslag van een kwalitatief wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen van huiselijk geweld onder Marokkanen en Turken die in Nederland wonen. Via diepte-interviews met 134 respondenten van wie 67 van Marokkaanse en 67 van Turkse afkomst, wordt antwoord gezocht op de vraag hoe Marokkaanse en Turkse gezinsleden, zowel slachtoffers als plegers, omgaan met huiselijk geweld en welke factoren hierbij een rol spelen. Het onderzoek richt zich op geweld tussen partners, tussen ouders en kinderen en tussen broers en zussen (kinderen) onderling. Conclusie is onder andere dat de islam geen rol speelt, maar de druk van migratie wel, dat ook mannen slachtoffer zijn van (psychisch) geweld en dat het inschakelen van de politie vaak averechts werkt. Bevat beleidsaanbevelingen, een wetenschappelijke verantwoording van de onderzoeksmethode en een literatuurlijst. Een mede vanwege de vele interviewcitaten prettig leesbaar verslag van een gedegen onderzoek op een nieuw terrein. Geschikt voor beleidsmakers en werkers die te maken hebben met de genoemde onderzoekspopulatie.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Yerden , Ibrahim . [ isbn 9789055159475 ] - Gezinnen Onder Druk . ( Huiselijk geweld in Marokkaanse en Turkse gezinnen . ) Over huiselijk geweld in Turkse en Marokkaanse families wordt van alles beweerd, maar is eigenlijk niet veel bekend. Wat speelt zich af achter de voordeur van Turkse en - Yerden , Ibrahim . [ isbn 9789055159475 ] - Gezinnen Onder Druk . ( Huiselijk geweld in Marokkaanse en Turkse gezinnen . ) Over huiselijk geweld in Turkse en Marokkaanse families wordt van alles beweerd, maar is eigenlijk niet veel bekend. Wat speelt zich af achter de voordeur van Turkse en -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.