Lanzing, Fred - De Nisero-affaire Een Gijzelingsdrama uit een K

Schrijver:
Titel: De Nisero-affaire Een Gijzelingsdrama uit een Koloniaal Verleden
ISBN: 9789045702742
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Augustus Amsterdam/Antwerpen 2009 9045702746 9789045702742
Bijzonderheden: paperback 127pp. in zeer goede staat schaars
Prijs: € 6,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Het oude Nederlands-Indie kent nog veel verborgen geschiedenissen of affaires die lang vergeten zijn. Fred Lanzing is bij de research voor een ander boek op zo'n verborgen geschiedenis gestuit. Terwijl de Nederlandse kolonisator in 1883 al tien jaar vergeefse pogingen ondernam het opstandige Atjeh te pacificeren, strandde de Engelse vrachtvaarder Nisero op de rotsige noordwestkust van Sumatra. De bemanning werd door een plaatselijke radja gegijzeld. De auteur vertelt het verhaal van de gijzeling op een meeslepende manier, met veel dialoog. Hij gaat in op de diplomatieke implicaties van deze gijzeling. Maar hij weet ook de sfeer van het leven van de inheemse bevolking en de relaties tussen de gijzelaars en de gijzelnemers uitstekend te treffen. De relatie tussen de kapiteinsvrouw Lisa en Mirah, de vrouw van de radja, wordt subtiel en soms ontroerend beschreven. De schrijver is erin geslaagd een vergeten geschiedenis voor de lezer tot leven te wekken. Het boek is voorzien van enkele kaartjes, een nawoord, een bibliografie, een chronologische lijst van gebeurtenissen en een verklarende woordenlijst. Het houdt het midden tussen geschiedschrijving en een roman.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lanzing, Fred - De Nisero-affaire Een Gijzelingsdrama uit een Koloniaal Verleden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.