Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Peter van Straaten - Dijk en Stuiter. Twee heren van kantoor in

Schrijver:
Titel: Dijk en Stuiter. Twee heren van kantoor in woord en beeld
ISBN: 9789060125113
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Van Gennep
Bijzonderheden: 2002, 79 pp. Paperback / softback
Prijs: € 4,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Zeer net exemplaar. Dijk en Stuiter zijn twee heren in onbestemde functie op een onbestemd kantoor. Ze zijn de twee pilaren waarop een twee-mans afdeling rust. De een nors, bitter, geestelijk kromgegroeid uit, zo lijkt het, eigen wil. De ander onbevangen en naïef. Je kent ze en herkent ze: druk bezig aan een zinloos bestaan, met hoogtepunten die dat niet zijn. In 35 tekeningen en evenzovele korte teksten wordt hun bestaan ontleed. Boeiend en triest. Op de voorlaatste bladzijde vraag je je af of er nog iets gaat gebeuren; na de laatste doe je dat niet. Er is geen ontwikkeling: er is alleen een verleden, nauwelijks een heden, en helemaal geen toekomst om van te spreken. Bijna een waarschuwend boekje.
Hilarische tekeningen en teksten van de meester-chroniqueur van het moderne leven. Met een paar streken weet hij situaties voortreffelijk weer te geven.
Peter van Straaten (1935-2016) werd vooral bekend als tekenaar van de strip 'Vader en Zoon' en de serie over Agnes, een 'zelfstandige-maar-afhankelijke-vrouw-van-nu' die wekelijks vanaf 1986 tot en met 1995 in Vrij Nederland verscheen.
De in december 2016 overleden Peter van Straaten, "briljant tekenaar van het gehannes en gedoe", had kort daarvoor in september zijn zoveelste prijs gekregen, voor de vijfde maal de Inktspotprijs voor de beste politieke tekening van het jaar.
Verder lezen

Van Slingelandt uit Den Haag

particulier

Logo Van Slingelandt

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.