Nolthenius Helene - Het vliegend haft

Schrijver:
Titel: Het vliegend haft
Taal: Nederlands
Uitgever: Querido Amsterdam
Bijzonderheden: Paperback in goede staat
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De bundel opent met 'Het gevecht der Artemiden', waarin de strijd tussen de wereld van de oude goden en die van het jonge christendom als het ware wordt samengesteld in de ziel van een vrouw in Klein-Azië, die jong sterft...en na drie dagen herrijst, en wier verhaal afwisseling wordt verteld door een heidense vrijgelatene en een christelijke huismeester. De verwarring tussen Gods hemelse en aardse rijk speelt een belangrijke rol in 'De neef van God', welke titel letterlijk is op te vatten. Nog veel absurder is het verhaal van Abbo, de intelligente en wereldse kloosterling die, verbannen naar een soort strafklooster diep in de Zwabische bossen, ontdekt dat zijn schedel begroeid raakt met eetbare zwammen. Speelt 'De abboleet' in de Karolinginsche tijd, in andere verhalen neemt Nolthenius haar geliefde duecento als decor, de tijd van de Franse Contrareformatie, of het hedendaagse Ierland. Het mooiste is misschien wel het titelverhaal over de laatste ontmoeting, in een met liefde beschreve
Recensie(s)
Negen verhalen, die naar het beproefde procédé van de auteur spelen in geleerde, artistieke en religieuze milieus van het begin van de christelijke jaartelling tot in onze dagen. Het titelverhaal gaat over de contacten tussen twee zeventiende-eeuwse artsen, studievrienden, de Deen Niels Stensen en de Amsterdammer Jan Swammerdam, beiden verbonden door hun studie over het haft (het eendagsvliegje) maar vooral door hun verslaving aan de wetenschap. Beiden zien er een belemmering in voor hun liefde tot God. Swammerdam wil zich eraan ontworstelen door zichzelf te verbannen naar een eenzaam eiland onder invloed van de godsdienstfanatica Antoinette Bourrignon. Stensen heeft in Italië, de bakermat van licht en wetenschap, in het katholicisme een nieuwe levenswijze gevonden, maar schrikt terug voor de uiterste consequentie: het priesterschap. De schitterende tekening van sfeer, de psychologische diepgang en de verbluffende stijl maken deze nieuwe verhalen tot een nieuw monument in het werk van de auteur. Toptienboek.
(Biblion recensie, Dr. Th. Hoogbergen
Verder lezen

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.