Herrick, Steven - De roep van de wolf

Schrijver:
Titel: De roep van de wolf
ISBN: 9789047700234
Taal: Nederlands
Uitgever: Lemniscaat, Uitgeverij
Bijzonderheden: 2008, 219 pagina's, Paperback / softback, NIEUW.
Prijs: € 8,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Aan het 'ellendige einde van de wereld', in een afgelegen dal in Australië, staan twee schapenboerderijen. In het ene huis woont Lucy (16), in het andere Jake (15), maar ze hebben nauwelijks contact. Hun vaders vinden elkaar waardeloze kerels. Lucy's pa is dat ook daadwerkelijk; hij botviert al zijn frustraties op zijn dochter. ,,Ik weet niet wat meer pijn doet", zegt Lucy. ,,Zijn gescheld,/ de klappen,/ of zien dat ma alles ziet/ en niets doet."

Jake heeft het beter getroffen. Zijn lieve vader vertelt hem 's avonds verhalen over de wolf die ergens op Sheldon Mountain zou rondzwerven. Er leven geen wolven in Australië, maar Jakes pa beweert er ooit één gezien te hebben. Als Lucy dat hoort, biedt ze Jake aan hem te laten zien waar de wolf woont. Niet dat zij het weet, maar ze wil de bergen intrekken om haar vader te ontvluchten. De tocht neemt een onverwachte wending en de twee moeten in een grot overnachten. Lucy en Jake raken dan geïnteresseerd in heel andere dingen dan de wolf: elkaar.

Vorig jaar verraste Herrick met het prachtige 'Aan de rivier', zijn eerste roman in prozagedichten. Ook 'De roep van de wolf', een toegankelijker boek, maakt indruk. Herrick rijgt vrije verzen aaneen tot een overdonderend coming-of-age drama. Dit keer varieert hij subtiel op de oerthematiek van 'Romeo en Julia'; de haast onmogelijke liefde tussen leden van twee rivaliserende families.

Maar belangrijker nog is de ontwikkeling die de pubers doormaken tijdens hun (eveneens klassieke!) zoektocht. De wolf staat symbool voor de verhouding tot hun vaders en kindertijd. Jake wil pa's gelijk of ongelijk bewijzen en neemt op die manier afstand van zijn naïeve kinderjaren. Lucy vlucht voor het beest in haar vader en heeft de confrontatie met de wolf nodig om zich tegen hem te durven verweren.

De versvorm dwingt Herrick zich kernachtig uit te drukken. Hij bedient zich niet direct van beeldspraak, maar geeft de verzen met korte, ijzersterke observaties (poëtische) lading. Knap hoe hij bovendien in weinig woorden sfeer schept en een levend decor weet op te roepen. Doordat de gedichten net ultrakorte hoofdstukjes zijn, kan de lezer niet anders dan elke scène tot zich door te laten dringen. Dat maakt 'De roep van de wolf' een buitengewoon intens boek.
Verder lezen

Het Boekenhart uit Veendam

particulier

Logo Het Boekenhart

Pakketverzending/Brievenbusverzending: PostNL- DPD - DHL.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Herrick, Steven - De roep van de wolf Herrick, Steven - De roep van de wolf

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Het Boekenhart

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Het Boekenhart
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Het Boekenhart een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Het Boekenhart vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Het Boekenhart kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.