Zuster Leontine - Menswaardig sterven

Schrijver:
Titel: Menswaardig sterven
ISBN: 9789061527695
Uitgever: Davidsfonds Uitgeverij nv - Distributie
Bijzonderheden: Paperback , rug is verbleekt, verder goed
Prijs: € 5,10
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Artsen maken niet altijd onderscheid tussen levens redden en levens rekken... Voor zuster Leontine, zelf arts en jarenlang directeur van een ziekenhuis, was het duidelijk: als de dood onafwendbaar is, dan heeft de patiënt het recht om elke agressieve behandeling te staken en de laatste fase van het leven volwaardig én menswaardig te beleven. Dit Forumboek is een krachtig pleidooi voor een menswaardig afscheid nemen van het leven. De getuigenissen van hulpverleners, familieleden en patiënten grijpen de lezer sterk aan.
Recensie(s)
Dit boek sluit zich aan bij de in Engeland ontstane hospice-beweging: verzorgingshuizen waar ongeneeslijk zieke patiënten kunnen sterven onder optimale pijnbestrijding, mentale begeleiding en 'huiselijke' omstandigheden. De mensen die zich hiervoor inzetten, zijn dikwijls bewogen, deskundig en volhardend, maar over het algemeen ook fervente tegenstanders van euthanasie en van de opvatting dat mensen zelf mogen bepalen wanneer zij lang genoeg hebben geleefd en geleden. Hun leidend beginsel is dat met inzet van mensen en middelen ieder sterfbed draaglijk en menswaardig kan zijn, een opvatting die onder artsen en verpleegkundigen niet onbetwist is. De hospice-beweging heeft gelijk dat ziekenhuizen en verpleeghuizen vaak onherbergzame en vervreemdende plaatsen zijn (geworden) voor stervenden. Het alternatief dat zij biedt, is prijzenswaardig, maar het doctrinaire karakter van de beweging sluit een vruchtbare samenwerking of gedachtenwisseling met voorstanders van vrijwillige euthanasie uit. De auteur is arts en r.k. religieuze; zij was vele jaren ziekenhuisdirecteur in Brussel.
(Biblion recensie, Mr. drs. D.P. Engberts.)
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zuster Leontine - Menswaardig sterven

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.