Welbedacht, DS. K. - RUTH. PORTRETTEN IN MINIATUUR

Schrijver:
Titel: RUTH. PORTRETTEN IN MINIATUUR
ISBN: 9789024246373
Taal: Nederlands
Uitgever: Kok ten Have, Uitgeefmaatschappij
Bijzonderheden: 2002, Paperback / softback, in zeer goede staat
Prijs: € 1,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Ds. K. Welbedacht, gereformeerd predikant, werd in het boek Ruth vooral getroffen door de stille, gewone menselijke dingen. Hij trekt die lijn door naar het latere 'kleine simpele gezin in het gehucht Nazareth', en van daaruit verder naar het heden. Wat klein is, kiest God uit. Vanuit deze opvatting vertelt hij de novelle van de Moabitische Ruth die een plaats krijgt in de rij van stammoeders van koning David en later ook in die van Jezus van Nazareth. Hij gaat in op thema's als huwelijk, sociale verhoudingen, losserschap en leviraats- of zwagerhuwelijk. Daarbij wijst hij op aanknopingspunten met de huidige tijd, maar ook op de verschillen. Het is een vriendelijk geschreven, soms wat moralistisch betoog. De breedsprakigheid waarmee eventuele sexuele relaties en opvattingen over mannen, vrouwen en huwelijk aan de orde worden gesteld, passen niet altijd bij de ingetogen stijl van het bijbelboek. Voor gelovigen is het een boekje ter overdenking in stille momenten.

Verzendkosten: 4 postzegels

Bij meerdere aankopen wil ik graag verzendingen combineren om portokosten uit te sparen.

Afhalen in Zoetermeer of Spijkenisse is eventueel ook mogelijk.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Welbedacht, DS. K. - RUTH. PORTRETTEN IN MINIATUUR Welbedacht, DS. K. - RUTH. PORTRETTEN IN MINIATUUR

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Tineke's boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Tineke's boeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Tineke's boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Tineke's boeken vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Tineke's boeken kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.