Marietta de Vries - Represent Koninklijke Tichelaar Makkum (ont

Schrijver:
Titel: Represent Koninklijke Tichelaar Makkum (ontwerp Irma Boom)
ISBN: 9789064507076
Taal: Nederlands
Uitgever: 010 Uitgevers / Publishers
Bijzonderheden: Nieuw, nog in krimpfolie. Betreft 2 delen (Nederlands en Engelstalige editie).
Prijs: € 175,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Represent Koninklijke Tichelaar Makkum (Nederlandse en Engelstalige editie)

Marietta de Vries (idee en redactie)
Irma Boom i.s.m. Julia Neller (concept en ontwerp)
Uitgeverij 010, Rotterdam, 2010
Nederlandstalig (zwarte editie) en Engelstalig (witte editie)
320 pagina's, 170 x 240 x32 mm, vier kleuren offset gedrukt op Munken Polar 120 g/m2, genaaid in hardcover omslag, paginaranden zijn voorzien van een traditioneel Makkums tafereel met porseleinblauwe zeilboten.
gelimiteerde oplage 3.000 stuks
ISBN 9789064507076 (Nederlandstalige editie)
ISBN 9789064507083 (Engelstalige editie)

Conditie: nieuwstaat, nog in originele plastic verpakking.

Represent Koninklijke Tichelaar Makkum, onder redactie van Marietta de Vries en vormgegeven door Irma Boom, laat zien hoe een van oorsprong lokaal bedrijf van traditionele producten door samenwerking met hedendaagse ontwerpers en architecten een internationale uitstraling krijgt en een steeds belangrijker rol gaat spelen in de hedendaagse vormgeving en architectuur. Onder leiding van Jan Tichelaar maakt het bedrijf de laatste 15 jaar op een indrukwekkende en verrassende manier een aantal ingrijpende veranderingen door. Het boek laat de context zien van deze ontwikkelingen aan de hand van gesprekken met Jan Tichelaar, vormgevers als Jurgen Bey, Alexander van Slobbe en architecten als Brad Cloepfil, Jacob van Rijs en Koen van Velsen. Het schetst niet alleen een beeld van het eeuwenoude familiebedrijf aan het begin van de eenentwintigste eeuw, het geeft ook inzicht in beslissingen en overwegingen van vooraanstaande hedendaagse ontwerpers en architecten.


Best verzorgde boek 2010

Koninklijke Tichelaar Makkum is een eeuwenoud bedrijf dat de afzet van traditioneel aardewerk gestaag ziet verminderen. De laatste vijftien jaar roeit het bedrijf tegen de stroom op door verbindingen te zoeken met ontwerpers en architecten. Het is vooral die recente geschiedenis die beschreven wordt in het voorliggende boek.

De bouwsteen van dit boek is in alle opzichten de pagina.Steeds staat een volle tekstpagina tegenover een paginavullend beeld.Het lezen van beeldbijschriften wordt actief ontmoedigd, door verticale plaatsing in de boekrug, in een vijfpunts-achtige letter.De plaatsing van tekst en beeld links en rechts wisselt per tekstbijdrage. De beelden verbinden heden en verleden, de Makkumer fabriek met gerealiseerde gevelbekledingen tot in New York en Singapore toe. Keramische traditie en vernieuwing decoreren de sneden van het boekblok.

De juryleden brachten enige tijd door met zich af te vragen waarom de teksten hen, in weerwil van hun kloekheid, niet tot lezen konden verleiden. Komt het omdat de boekenlezer, ondanks alle kranten en tijdschriften die hij tot zichn eemt, in een boek toch altijd zijwit verwacht? Ook als het boek uiteenvalt in een groot aantal korte bijdragen die meestal niet in één adem achter elkaar gelezen worden? Hoe dan ook,als objecten als bladerboek is dit een lekker ding geworden, een heldere compositie met een kop, een romp en een staart.
Verder lezen

Ysselstyn uit Rotterdam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Marietta de Vries - Represent Koninklijke Tichelaar Makkum (ontwerp Irma Boom) Marietta de Vries - Represent Koninklijke Tichelaar Makkum (ontwerp Irma Boom) Marietta de Vries - Represent Koninklijke Tichelaar Makkum (ontwerp Irma Boom) Marietta de Vries - Represent Koninklijke Tichelaar Makkum (ontwerp Irma Boom) Marietta de Vries - Represent Koninklijke Tichelaar Makkum (ontwerp Irma Boom) Marietta de Vries - Represent Koninklijke Tichelaar Makkum (ontwerp Irma Boom) Marietta de Vries - Represent Koninklijke Tichelaar Makkum (ontwerp Irma Boom) Marietta de Vries - Represent Koninklijke Tichelaar Makkum (ontwerp Irma Boom) Marietta de Vries - Represent Koninklijke Tichelaar Makkum (ontwerp Irma Boom) Marietta de Vries - Represent Koninklijke Tichelaar Makkum (ontwerp Irma Boom)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ysselstyn

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ysselstyn
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ysselstyn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ysselstyn vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ysselstyn kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.