Beer, Edith Hahn & Dworkin, Susan - De joodse bruid

Schrijver:
Titel: De joodse bruid
Taal: Nederlands
Uitgever: Meet the Author
Bijzonderheden: zo goed als nieuw - zie de foto's - geïllustreerd 1,49 / zonder illustrties 0,99/verzenden 3,90
Prijs: € 0,99 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
De joodse bruid is het indrukwekkende overlevingsverhaal van Edith Halm Beer. Deze joodse vrouw redde tijdens de Tweede Wereldoorlog haar leven door in het hart van Duitsland met een nazi-officier te trouwen. Edith Halm studeert rechten in Wenen wanneer Oostenrijk door de Duitsers wordt ingelijfd. Ze wordt vanuit het joodse getto naar een werkkamp in Duitsland gestuurd. Na maanden van onmenselijk zware arbeid kan Edith eindelijk weer naar huis. Maar in Wenen is de situatie voor de joden dramatisch verslechterd: haar eigen moeder is zojuist op transport gesteld naar een concentratiekamp in Oost-Europa. Uit angst om opgepakt te worden, besluit Edith niet terug te keren naar het getto. Ze verwijdert de davidster van haar kleren en zwerft ontheemd door de straten van Wenen. Met valse identiteitspapieren weet Edith uiteindelijk naar München te ontkomen. Daar ontmoet ze Werner Vetter, een nazi-officier die op slag verliefd op haar wordt en haar ten huwelijk vraagt. Ondanks het enorme gewetensconflict en de angst om haar grootste geheim - haar joodse identiteit - te moeten prijsgeven, beseft Edith dat dit aanzoek haar redding kan betekenen.
Dit meeslepende boek laat zien hoe ver overlevingsdrang gaat.- Kirkus Reviews
Hahns verhaal is van groot belang [...] een inspirerend voorbeeld van doorzettingsvermogen in tijden van de ergste tegenspoed. - Publisbers Weekly
Haar stem laat je niet los. - The Bookseller
Edith Halm Beer werd in 1914 in Wenen geboren en woont nu in Israël. Ze heeft haar echte en valse identiteitspapieren weten te bewaren, samen met haar oorlogsbrieven en vele foto's. Deze documenten zijn ondergebracht in het Holocaust Museum in Washington, DC, en zijn opgenomen in dit boek.Recensie(s)De joodse Edith Hahn werd in 1914 in Wenen geboren en studeerde daar rechten op het moment van de AnschluSS (12 maart 1938) van Oostenrijk bij Duitsland. Op 24 april 1941 werd ze naar een werkkamp in Duitsland gestuurd om op het land te werken. In oktober van dat jaar stuurde men haar door naar Aschersleben waar ze tewerk werd gesteld in een papierfabriek. Intussen bleef ze corresponderen met haar vriend Pepi Rosenfeld en haar moeder. Wanneer die een telegram stuurt dat ze binnenkort moet vertrekken, doet ze alle mogelijke moeite verlof te krijgen naar Wenen terug te gaan om haar nog een keer te zien. In de trein op weg naar huis haalt ze op het toilet de jodenster van haar jas. Als ze in Wenen aankomt blijkt haar moeder op 9 juni 1942 te zijn gedeporteerd. Om te ontsnappen aan de naziterreur neemt ze de identiteit van een vriendin aan en gaat terug naar Duitsland waar ze als verpleegster voor het Rode Kruis in een ziekenhuis gaat werken. Een Duitse kunstschilder, Hitler-adept, wordt verliefd op haar en in oktober 1943 trouwen ze, hoewel hij weet dat ze joods is. Een half jaar later bevalt ze van een dochter. In september 1944 wordt haar man opgeroepen voor de Wehrmacht; hij wordt krijgsgevangene gemaakt door de Russen en pas 2 jaar na afloop van de oorlog ziet ze hem weer.
(Biblion recensie, Redactie)
Verder lezen

Appelboom1946 uit Rotterdam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Beer, Edith Hahn & Dworkin, Susan - De joodse bruid Beer, Edith Hahn & Dworkin, Susan - De joodse bruid Beer, Edith Hahn & Dworkin, Susan - De joodse bruid Beer, Edith Hahn & Dworkin, Susan - De joodse bruid Beer, Edith Hahn & Dworkin, Susan - De joodse bruid Beer, Edith Hahn & Dworkin, Susan - De joodse bruid Beer, Edith Hahn & Dworkin, Susan - De joodse bruid Beer, Edith Hahn & Dworkin, Susan - De joodse bruid Beer, Edith Hahn & Dworkin, Susan - De joodse bruid Beer, Edith Hahn & Dworkin, Susan - De joodse bruid Beer, Edith Hahn & Dworkin, Susan - De joodse bruid Beer, Edith Hahn & Dworkin, Susan - De joodse bruid Beer, Edith Hahn & Dworkin, Susan - De joodse bruid Beer, Edith Hahn & Dworkin, Susan - De joodse bruid Beer, Edith Hahn & Dworkin, Susan - De joodse bruid Beer, Edith Hahn & Dworkin, Susan - De joodse bruid

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Appelboom1946

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Appelboom1946
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Appelboom1946 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Appelboom1946 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Appelboom1946 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.