Sibe van Aangium - Aangium, Sibe van-Hotse Hiddes (nieuw)

Schrijver:
Titel: Aangium, Sibe van-Hotse Hiddes (nieuw)
ISBN: 9789033608872
Uitgever:
Bijzonderheden: Hotse Hiddes is het eerste deel van de serie over Hotse Hiddes van Sibe van Aangium. Friesland, 1567. Hotse Hiddes, een rebelse boerenjongen uit Anjum, houdt van Wietske, een jonge vrouw die als dienstbode op de statige boerderij De Prinsenhof wer...
Prijs: € 4,99
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Hotse Hiddes is het eerste deel van de serie over Hotse Hiddes van Sibe van Aangium.
Friesland, 1567. Hotse Hiddes, een rebelse boerenjongen uit Anjum, houdt van Wietske, een jonge vrouw die als dienstbode op de statige boerderij De Prinsenhof werkt. Hoewel het boerenechtpaar streng rooms-katholiek is, kiest Wietske in het geheim voor de 'ketterse leer'. 
Een van de knechts geeft haar aan bij de kapelaan. Wietske wordt gevangengenomen. Hotse is vervuld van wraakgevoelens. Hij wordt aanvoerder van een bende opstandelingen die probeert de vijand - Spanjaarden, monniken en priesters - te vuur en te zwaard te bestrijden. Dat daarbij ook onschuldige het slachtoffer worden, deert de onverschillige Hotse niet. 
Nadat Hotse ernstig gewond is geraakt, wordt hij verpleegd in het huis van de oude molenaar Wessel en zijn vrouw. Daar ontdekt Hotse wat de vreselijke gevolgen zijn van de wrede overvallen. Het is een heel andere Hotse die het molenaarshuisje verlaat, om zich aan te melden bij het leger van Willem van Oranje.
 
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Sibe van Aangium - Aangium, Sibe van-Hotse Hiddes (nieuw)