Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

A Enquist - Het geheim

Schrijver:
Titel: Het geheim
ISBN: 9789029514972
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers, 1997
Bijzonderheden: Nette grote paperback, 203 pag., ISBN 9029514973
Beschikbaar: 5 exemplaren
Prijs: € 3,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

Een man denkt dat zijn ex-vrouw, de pianiste Wanda Wiericke, in Amerika woont en werkt. Maar op een avond leest hij in de krant dat zij begin jaren tachtig door ziekte gedwongen werd haar muzikale carrière op te geven. Wanneer hij weet dat ze zich heeft teruggetrokken in een dorpje in de Pyreneeën stapt hij in zijn auto met het vaste voornemen haar te zoeken.
Heden en verleden wisselen elkaar af in Het geheim. Het heden afwisselend gezien door de ogen van de man en de vrouw. Daartussendoor, in korte scènes, ontvouwt zich de levensgeschiedenis van Wanda Wiericke, waarin geheimen een grote rol spelen. Eén geheim is allesoverweldigend – en uiteindelijk kan alleen de muziek troost bieden.
Recensie(s)




De pianiste Wanda Wiericke heeft zich teruggetrokken in een bergdorp in de Pyreneeën. Zij heeft haar vleugel bij zich maar kan er vrijwel niet op spelen omdat zij reumatiek in haar handen heeft. De man met wie zij dertig jaar geleden een tijd getrouwd was en die zij verlaten heeft omdat zij voor de muziek koos, komt achter haar verblijfplaats. Op weg naar een congres in Spanje besluit hij haar op te zoeken. Tussen zijn vertrek en en zijn aankomst bij haar is de roman geconstrueerd, afwisselend in de tegenwoordige en de verleden tijd. De jeugd van Wanda, haar hartstocht voor de muziek, haar familieleven, het geheim rondom haar geboorte, haar muzikale carrière, haar relaties, haar onmacht om te communiceren buiten de muziek om. Het is een vervlechting van een muziekroman en een psychologische roman. Hoewel die niet feilloos verloopt, wordt de lezer door beide facetten zeer geboeid en meegesleept naar een net niet melodramatisch slot. Een roman die zeer de moeite waard is. Normale druk.
(Biblion recensie, Redactie)
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

A Enquist - Het  geheim