Burger Peter Jong Jaap de - Taalboek van de Eeuw

Schrijver:
Titel: Taalboek van de Eeuw
Taal: Nederlands
Uitgever: Sdu Den Hag
Bijzonderheden: Hardcover in goede staat
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het "Taalboek van de eeuw" is een vrolijke en leerrijke geschiedenis van honderd jaar Nederlands. Het is geschreven voor lezers die zich graag verbazen over hun eigen taal. Dit is een boek over de eeuw waarin mooie woorden zijn verdwenen (bakvis, commensaal), van betekenis zijn veranders (hit, vrijen) en zijn verschenen (karaoke, muisarm). Waarin Han Hollander voor de radio het eerste live-verslag verzorgde van een voetbalwedstrijd en waarin schuttingwoorden zwart op wit in degelijke kranten werden afgedrukt. Waarin Vlamingen en Friezen recht kregen op hun eigen taal waarin het ABN zich vestigde én zijn autoriteit verloor. Waarin het grootste woordenboek ter wereld verscheen en waarin aap, noot, mies is vervangen door maan, roos, vis. Waarin Nederlanders elkaar in de haren vlogen over de spelling van odeklonje, ginekoloog en pannenkoek én waarin honderdduizenden aan de buis gekluisterd zaten toen Philip Freriks voorlas over przewalskipaarden en tseetseevliegen. Dit is de taal van onze eeuw, die begon met Zeppelin en eindigt met millenniumbaby.
Recensie(s)
Dit boek bevat elf hoofdstukken. Het laatste is een terugblik vanuit het jaar 2099 op het 'Neew Neelands' uit de eenentwintigste eeuw. De andere tien hoofdstukken zijn alle verbonden aan een bepaald decennium van de twintigste eeuw. Ieder hoofdstuk bestaat uit een historisch essay over een taalkundig onderwerp, een interview met een bekende gebruiker van het Nederlands, en een kroniek van grote en kleine taalgebeurtenissen. De essays zijn geschreven door deskundige taalkundigen. Aan de orde komen o.a. verdwenen en nieuw verschenen woorden, de invloed van de media op taal, ontwikkelingen in de taalwetenschap, vernieuwingen in het lees- en schrijfonderwijs. Het boek bevat functionele illustraties, per essay een overzicht van relevante literatuur, een trefwoorden- en een namenregister en informatie over de auteurs. Een interessant, afwisselend boek over aspecten van een eeuw Nederlandse taal (-wetenschap), dat volgens de Inleiding bedoeld is voor lezers die zich graag verbazen over hun eigen taal. Die lezers moeten wel beschikken over een behoorlijke taalkundige voorkennis.
(Biblion recensie, Drs. D.H. Veenstra)
Verder lezen

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.