Bosman, Machiel - Elisabeth de Flines

Schrijver:
Titel: Elisabeth de Flines
ISBN: 9789025363628
Taal: Nederlands
Uitgever: Athenaeum - Polak & Van Gennep - Amsterdam
Bijzonderheden: 2008, 1e, 2e, 3e en 4e druk, 158 pp paperback, ***NIEUWSTAAT***, Staat van het boek: 10.0
Prijs: € 9,50
Verzendkosten: € 3,70 (binnen Nederland)
Meer info:
Machiel Bosman - Elisabeth de Flines
(Athenaeum - Polak & van Gennep - Amsterdam)
ISBN 9789025363628
1e, 2e, 3e en 4e druk 2008
158 pp paperback
***NIEUWSTAAT***
Staat van het boek: 10.0

'Ik wens en begeer dat de trouweloze handelingen van mijn vader publiek en openbaar gemaakt zullen worden, desnoods na mijn dood.'Dit zijn de woorden van Elisabeth de Flines. Ze spreekt ze uit in 1715, als ze verwikkeld is in een jarenlange vete met haar vader. Het gaat daarbij om een grote erfenis, om standsverschil en om de liefde van haar leven. Wanneer Elisabeth, de dochter van een steenrijke Amsterdamse koopman, er vandoor gaat met de knecht van haar vader, is dat het begin van een verbeten conflict. De strijd, vol intriges, wordt op straat en voor de rechter uitgevochten. De uitslag is ongewis. Volgt Elisabeth haar vader of haar hart?Van dit familiedrama zijn de rechtbankstukken bewaard gebleven. Machiel Bosman diepte ze op, en voldoet met dit boek aan de wens van Elisabeth: de handelingen van de vader, de dochter en de knecht worden hier openbaar gemaakt. Dat levert een meeslepend verhaal op, volledig op feiten gebaseerd, waarin de schrijver diep doordringt in de rauwe werkelijkheid van eeuwen terug. Het resultaat is een fascinerend verslag dat een wereld die driehonderd jaar achter ons ligt met vaart en verbeelding tot leven roept.Recensie(s)Dit boek rakelt een roerige familiegeschiedenis op. Elisabeth de Flines, de dochter van de puissant rijke zijdekoopman Jacob de Flines, ontvluchtte in december 1700 haar ouderlijke woning aan de Amsterdamse Herengracht. De reden was haar liefde voor Eduart Back, de knecht van haar vader, terwijl Jacob ondertussen bezig was een huwelijk voor haar met een ander te arrangeren. Samen met haar geliefde ging ze ervandoor en hield ze zich schuil - een daad die aanleiding gaf tot jarenlange processen en ruzies, zeker toen Elisabeth zwanger raakte. Bovendien onthield haar vader z'n dochter de erfenis van haar grootvader. Pas bij de dood van haar vader in 1718 verstomde het wapengekletter. De auteur, historicus, verhaalt dit familiedrama uitvoerig aan de hand van een groot aantal archiefbronnen. Zijn relaas is zeer onderhoudend geschreven en maakt veel duidelijk over de toenmalige mentaliteit - de achttiende eeuw blijkt spannender dan de meeste mensen aannemen. Met een aantal illustraties in zwart-wit en een uitvoerige verantwoording van de gebruikte bronnen. Het boek zal een breed, historisch geinteresseerd publiek aanspreken.

Prijs €9,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bosman, Machiel - Elisabeth de Flines Bosman, Machiel - Elisabeth de Flines Bosman, Machiel - Elisabeth de Flines

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.