WITTE, E.; KURGAN-VAN HENTENRYK; G.; LAMBERTS, E. e.a.; - Nati

Schrijver:
Titel: Natie en democratie/ Nation et democratie, 1890-1921, Acta van het interuniversitair colloquium, Brussel 8-9 juni 2006/ Actes du colloque interuniversitaire, Bruxelles, 8-9 juin 2006,
Uitgever: , Brussel, KVAB, 2007,
Bijzonderheden: softcover, foto-kartonomslag, 170 x 240mm., 415pp. ISBN 9789065690319.
Prijs: € 20,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
De Acta van het interuniversitair historisch colloquium dat op 8-9 juni 2006 in de Koninklijke Vlaamse Academie van Belgie plaats had, richten de focus op een veelomvattend onderwerp; de interactie tussen het sociaal-politieke democratiserings - en integratieproces en de Belgische natiestaat in de periode 1890 - 1921. In welke mate werken democratisering en nationalisme op elkaar in? Slagen de leidinggevende kringen er al dan niet in de integratie in het kader van de natiestaat te laten verlopen? In welke mate versterken beide tendensen elkaar? Welke conflicten ontstaan er met de regionalistische en de internationale stromingen? Door ook de oorlogsperiode en de totstandkoming van de massademocratie te incorporeren, kan het proces in deze Acta scherp getraceerd worden. Vooral tijdens de Eerste Wereldoorlog wordt immers meer dan ooit een beroep gedaan op nationalisme. Deze Acta zijn thematisch opgebouwd. Dankzij de medewerking van een veertigtal Belgische en buitenlandse specialisten komen achtereenvolgens de politieke bewegingen en instellingen, de economische mileus en de culturele werelden aan bod en wordt het onderwerp tevens in een comparatief perspectief met de buurlanden geplaatst. Nieuw.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

WITTE, E.;  KURGAN-VAN HENTENRYK; G.; LAMBERTS, E. e.a.; - Natie en democratie/ Nation et democratie, 1890-1921, Acta van het interuniversitair colloquium, Brussel 8-9 juni 2006/ Actes du colloque interuniversitaire, Bruxelles, 8-9 juin 2006,

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.