Bosch Ineke - Het Groot Diabetesboek

Schrijver:
Titel: Het Groot Diabetesboek
Taal: Nederlands
Uitgever: Mension Haarlem
Bijzonderheden: Hardcover Als nieuw
Prijs: € 32,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Eindelijk een diabetesboek - en wát voor een boek! Het werd de hoogste tijd, want diabetes is één van de meest onderschatte ziektes. Er zijn maar weinig mensen, die werkelijk beseffen wat diabetes inhoudt. Zelfs voor de naaste familie is het vaak lastig om te begrijpen hoeveel impact de ziekte op je leven heeft. Dit boek is enig in zijn soort. Nooit eerder werden op vakkundige wijze en in begrijpelijke taal zoveel facetten van de diabetes(wereld) belicht. Nimmer gaven zoveel betrokken (medisch)deskundigen hun medewerking aan een werk als dit. Professor Bart Roep schreef de inleiding en minister Edith Schippers leverde een bemoedigende bijdrage. De basis van dit boek wordt gevormd door 28 medische onderwerpen, waaronder natuurlijk diabetes type 1 en type 2, en er wordt ingegaan op zaken als sport, alcohol, seksualiteit en zwangerschap, in combinatie met diabetes. Daarnaast worden praktische zaken als een rijbewijs aanvragen of het afsluiten van een hypotheek behandeld. Ook komen jon- geren en ouders zélf volop aan het woord. Als lezer mag je in hun hart kijken. Het boek bevat 15 interviews met professionals en bekende Nederlanders die diabetes hebben. Zanger Gordon, oud-topsporter Bas van de Goor en actrice Izaira Kersten vertellen hoe zij diabetes geïntegreerd hebben in hun leven. Dit boek bemoedigt, geeft uitzicht, roept herkenning op en je krijgt een brok in je keel bij het lezen van de ontroerende verhalen en interviews. De vormgeving is schitterend, voorzien van prachtige foto's en illustraties. Een omvangrijk, boeiend werk, dat je in één adem uitleest, herleest of als naslagwerk gebruikt.
Recensie(s)
Hoewel over diabetes veel geschreven wordt, was er nog geen goed naslagwerk met actuele informatie voor kinderen, jongeren en de mensen om hen heen. De schrijfster, diabetesverpleegkundige in een kinderdiabetesteam, vult met dit boek deze leemte. Alles wat je als (ouder van een) diabetespatiënt (type 1 of 2) zou willen en moeten weten, wordt besproken. Zowel medische onderwerpen, ook in relatie met bv. sport, alcohol en zwangerschap, als praktische zaken komen aan bod. Leuk is dat de inhoudelijke hoofdstukken afgewisseld worden met interviews met behandelaars, met bekende mensen die diabetes hebben, zoals Gordon en Bas van de Goor, maar ook met ervaringsverhalen van 'gewone' patiëntjes. Het vierkante boek bevat veel kleurenfoto's en -tekeningen. Verder is het boek interactief. Op sommige pagina’s is het mogelijk via Layar aanvullende informatie of (nogal statische) filmpjes te bekijken op je smartphone of tablet. Heel veel extra informatie levert dat overigens niet op en het gaat niet heel gemakkelijk. Als naslagwerk is dit een prima boek, mede door het register. Het is helaas erg zwaar en daarom niet handzaam. De vraag is of dit medium het geschiktste is voor de doelgroep (jongeren vanaf ca. 13 jaar t/m adolescenten van ca. 25 jaar). Voor hun (groot)ouders mogelijk wel.
Verder lezen

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.