JONG, DR. L. DE (1914 - 2005) - Het Koninkrijk der Nederlanden

Schrijver:
Titel: Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog 1939-1945. Deel 9. Londen. Eerste helft.
Taal: Nederlands
Uitgever: Staatsuitgeverij, 's-Gravenhage. 1979. Eerste druk. Populaire editie. Gebonden (harde band). Bruin linnen band met vergulde titelopdruk op rug. Met stofomslag.
Bijzonderheden: Rug stofomslag ietwat verkleurd en papier ietwat verbruind. Stofomslag met minimale gebruikssporen en lichte beschadiging op rug. Keurig exemplaar. In prima staat.
Prijs: € 7,75
Verzendkosten: € 7,25 (binnen Nederland)
Meer info:
JONG, DR. L. DE (1914 - 2005)
Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog 1939-1945. Deel 9. Londen. Eerste helft.


Staatsuitgeverij, 's-Gravenhage. 1979. Eerste druk. Populaire editie. Gebonden (harde band). Bruin linnen band met vergulde titelopdruk op rug. Met stofomslag. 720 pp. 14,5 x 23,25 x 5,25 cm. 998 gr. ISBN-10 90-12-02090-5. Met 60 zwart-witillustratie en 10 kaarten getekend door P. Compaan.


In de delen 4 tot en met 7 van dit werk zijn voor de periode mei '40 - juni '44 verschillende uit Londen komende impulsen aangegeven die doorgewerkt hebben in bezet gebied, maar in die delen is niet behandeld wat zich in Engeland in de boezem der regering heeft afgespeeld en zijn evenmin de activiteiten van de Nederlandse strijdkrachten en van de Nederlandse koopvaardij beschreven.


Aan die thema's is dit deel gewijd.


Het wordt gekenmerkt door volstrekte openhartigheid. De Enquêtecommissie 'Regeringsbeleid 1940-1945' van de Tweede Kamer heeft eertijds in haar verslagen het aandeel van koningin Wilhelmina aan het regeringsbeleid buiten beschouwing gelaten. Dr. L. de Jong heeft zich op het standpunt gesteld dat van wat in Londen is geschied, geen waarachtig beeld kan worden gegeven wanneer niet diep wordt ingegaan op de relaties tussen de koningin en haar ministers. Hij heeft dat kunnen doen doordat hij niet alleen vele jaren geleden alle betrokkenen heeft kunnen spreken, maar ook en vooral doordat hij zonder enige restrictie toegang kreeg tot wat dienaangaande aan stukken bewaard is gebleven.


Rug stofomslag ietwat verkleurd en papier ietwat verbruind. Stofomslag met minimale gebruikssporen en lichte beschadiging op rug. Keurig exemplaar. In prima staat.
BOOKNUMBER: 21282
Verder lezen

Willy Demacker Books

Willy Demacker Books uit Amsterdam

Logo Willy Demacker Books

Meer boeken en ook vinyl treft u aan op mijn website

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

JONG, DR. L. DE (1914 - 2005) - Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog 1939-1945. Deel 9. Londen. Eerste helft. JONG, DR. L. DE (1914 - 2005) - Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog 1939-1945. Deel 9. Londen. Eerste helft. JONG, DR. L. DE (1914 - 2005) - Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog 1939-1945. Deel 9. Londen. Eerste helft.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Willy Demacker Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Willy Demacker Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Willy Demacker Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Willy Demacker Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Willy Demacker Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.