Creveld, I.B. van - Kille-zorg. Drie eeuwen sociale geschiedeni

Schrijver:
Titel: Kille-zorg. Drie eeuwen sociale geschiedenis van Joods Den Haag.
Taal: Nederlands
Uitgever: De Nieuwe Haagsche, Den Haag
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 1997, 297 blz. Met foto's, facsimile's, tekeningen en een index.
Prijs: € 14,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dit boek behandelt drie eeuwen joodse sociale geschiedenis, vanaf de tijd dat de eerste Portugese en Hoogduitse Joden zich in onze streken vestigden tot heden. De auteur, die reeds twee eerdere publicaties over het joodse leven in de Residentie op zijn naam heeft staan, heeft getracht een zo groot mogelijk aantal facetten aan de orde te laten komen (armen- en gezondheidszorg, zorg voor bejaarden en wezen, doden en vreemdelingen). Omdat de nadruk niet zozeer ligt op zorg door de gemeente zelf, maar vooral op de geschiedenis van zorginstellingen, gesticht door joden zelf, beslaat het boek een breder terrein dan het lokale aspect. De auteur heeft vele interessante feiten naar boven weten te halen. Bevat talrijke zwart-witillustraties, een uitgebreid notenapparaat en registers.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.