Oddo, Guido Nederlandse bewerking Ben Smit en Staatsen, Marjolijne, v

Schrijver:
Titel: Skiën geschiedenis en Techniek
Taal: Nederlands
Uitgever: Arke Reizen, uit 1979 te Enschede
Bijzonderheden: Gebonden 30x20 formaat 144 pagina's [harde kaft]
Prijs: € 11,75
Verzendkosten: € 3,90 (binnen Nederland)
Meer info:
Door Guido Oddo, Nederlandse bewerking Ben Smit.

Voorwoord

Dit boek is geschreven door mensen, die van skiën houden en voor mensen, die van skiën houden. Het wil een beter inzicht geven in de hele ontwikkeling van deze sport aan diegenen, die er tijdens een wintersportvakantie kennis mee hebben gemaakt en er enthousiast voor zijn geworden.

Het is een verhaal van pioniers, van doordouwers, die soms uren en uren omhoog zwoegden tegen de berg op - in een tijd, waarin skiliften nog volslagen onbekend waren - om dan gedurende heel korte tijd de pure vreugde van een afdaling te kunnen smaken. Het is ook het verhaal van de grote opkomst van de skisport met scholen en liften, wedstrijden en kampioenen. In dit boek wordt ook het een en ander uiteengezet over de techniek van het skiën, van de allereerste schreden tot de wedstrijdsport toe. Denk echter niet, dat u uit een boekje kunt leren skiën. Hooguit kunt u thuis nog eens nalezen, wat een goede leraar u allemaal geprobeerd heeft bij te brengen. U kunt wellicht ook ontdekken wat u fout hebt gedaan en dan kan dit boek u voor een volgend jaar van nut zijn. Voor diegenen, die in Italië of Frankrijk hun eerste schreden op de piste hebben gezet, kunnen sommige uitdrukkingen of termen plotseling veel helderder worden.

De langlaufsport, die in de loop der jaren zo’n hoge vlucht heeft genomen, is in het gehele boek verwerkt. Uiteraard is men pas later het woord ‘langlauf’ gaan gebruiken en zouden we in de eerste jaren ‘lange-afstand-wedstrijden’ moeten gebruiken. Om verwarring te voorkomen, hebben we dat niet gedaan. Overigens is ook het woord langlauf minder juist voor de meeste Nederlandse vakantiegangers. Voor hen zou men beter kunnen spreken van ‘skiwandelen’, omdat bij langlauf toch altijd een soort wedstrijd- en prestatie-element meespeelt.
Verder lezen

De Olde Jan uit Herwen

Logo De Olde Jan

de olde Jan Van alles en nog wat en
donderdag en zaterdag morgen snuffelmorgen .. de olde Jan nu ook op twitter ... er is geen betere buur dan de natuur Januari is de Louwmaand de natuur in Januari : kleumende ijsvogels en bloeiende toverhazelaar & februari - sprokkelmaand .. Maart - Lentemaand .. April, Grasmaand & Filosofiemaand .. Mei, Bloeimaand. Juni Zomermaand. Juli Hooimaand. Augustus Oogstmaand. September Herfstmaand.Oktober, Wijnmaand, November Slachtmaand. December, Wintermaand met Onnozele kinderen .. wilt Uw zeker zijn laat het ons weten dan verzenden wij met bar code , Bezorging vindt plaats via TNT
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Oddo, Guido Nederlandse bewerking Ben Smit en Staatsen, Marjolijne, vertaling .. Omslag Foto Salmer Bauman - Skiën geschiedenis en Techniek Oddo, Guido Nederlandse bewerking Ben Smit en Staatsen, Marjolijne, vertaling .. Omslag Foto Salmer Bauman - Skiën geschiedenis en Techniek Oddo, Guido Nederlandse bewerking Ben Smit en Staatsen, Marjolijne, vertaling .. Omslag Foto Salmer Bauman - Skiën geschiedenis en Techniek Oddo, Guido Nederlandse bewerking Ben Smit en Staatsen, Marjolijne, vertaling .. Omslag Foto Salmer Bauman - Skiën geschiedenis en Techniek

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Olde Jan

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met De Olde Jan
 • Na uw bestelling ontvangen u en De Olde Jan een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Olde Jan vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • De Olde Jan kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.