Hovius, Ranne - De eenzaamheid van de waanzin. Tweehonderd jaar

Schrijver:
Titel: De eenzaamheid van de waanzin. Tweehonderd jaar psychiatrie in romans en verhalen
ISBN: 9789057122194
Taal: Nederlands
Uitgever: Nieuwezijds
Bijzonderheden: 2013, 319 pp., paperback. NIEUWSTAAT
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nieuwstaat.

In dit vlot leesbare boek brengt de Nederlandse psychologe en journaliste in beeld hoe de veranderende opvattingen in de psychiatrie de weergave van psychisch lijden in de wereldliteratuur beïnvloed hebben. Het werd een boeiende en helder geformuleerde ontdekkingsreis door de geschiedenis van de psychiatrie, zowel chronologisch als thematisch geordend. Hovius stelt dat schrijvers proberen begrijpelijk te maken wat mensen over de grens van de rede duwt. Zoals diverse theoretici die ze voorstelt, betoogt ze zelf ook dat goede fictie ons veel kan leren over de psyche van de mens. Die biedt de mogelijkheid om andere levens van binnenuit te leren kennen, om te ervaren hoe mensen die psychisch lijden meer zijn dan hun symptomen. Ze bevorderen herkenbaarheid en invoelbaarheid en ‘banen het pad naar begrip en acceptatie’. Een origineel vlechtwerk tussen twee velden die elkaar al eeuwenlang inspireren, geschreven in een vlotte, toegankelijke stijl.
Verder lezen

boekmakelaar uit Maastricht

Wij verzenden naar België aan B-post tarieven. Betaling met paypal is mogelijk. Afhalen van boeken in overleg

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hovius, Ranne - De eenzaamheid van de waanzin. Tweehonderd jaar psychiatrie in romans en verhalen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekmakelaar

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met boekmakelaar
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • boekmakelaar kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.