Andere, Mance ter - Kinderen van Cham

Schrijver:
Titel: Kinderen van Cham
Taal: Nederlands
Uitgever: Kok
Bijzonderheden: zo goed als nieuw - zie de foto's - christelijk
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 1,99 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
T2
Samenvatting
Een journalist en een antropologe dringen door tot de oude, volstrekt geïsoleerd gebleven beschaving van de nakomelingen van (ham. Ze komen onder de indruk van de principes die al duizenden jaren de samenleving bepalen: 'kusjnoi' en 1mInclu', de volhardende gerichtheid op sociale saamhorigheid, binnen de samenhang van al het geschapene. Toch blijkt dat de kinderen van (hum hun manier van leven pas na een intense worsteling veroverd hebben op de chaos, en dat het bederf hun cultuur nog altijd bedreigt: van buitenaf en van binnenuit. Wat is er echt aan dit volk? Wat is er verzonnen? Wat moet de lezer ermee aan? 'Schrijven is communiceren,' zo is de overtuiging van Mance ter Andere. 'De schrijver begint, de lezer leest het verhaal op mooi. Die communicatie mengt zich in het verhaal en gaat in feite door tot op de achterflap. In de cursieve tekstgedeelten worden de denkbewegingen transparant.'
Recensie(s)
Dit boeiende verhaal heeft iets van de Atlantismythe en van een sciencefictionroman. Een journalist en een antropologe ontdekken begin volgend millennium de onbekende beschaving van de nakomelingen van Cham. Deze beschaving oogt als ideaal, omdat dit volk de chaos heeft overwonnen. De tegenstelling met hun eigen wereld dringt zich op, waar in hun ervaring de bedrijvers van het kwaad en de aanhangers van verderfelijke ideologieën heersen. Toch blijkt uiteindelijk de controverse ook in het volmaakte volk aanwezig te zijn. Deze roman heeft een spannend handelingsverloop, en is bovenal intelligent geschreven, vooral waar het de uitwerking van een aantal fundamentele ideeën betreft, zoals de kritiek op het huidige marktdenken, op de verregaande zelfverrijking in onze westerse samenleving en op het hedonistische van de moderne mens. Helaas blijkt niemand aan De Grote Vooruitgang te kunnen ontkomen. In de thematiek is zowel bijbelse invloed als het streven van Greenpeace naar een schone en leefbare aarde aanwijsbaar. In de verwaarloosde aandacht voor het kwetsbare is deze roman een boeiend teken aan de wand. Kleine druk. Ter Andere (1934) publiceerde eerder o.m. de roman 'Als een pleister van de rauwe huid'.
(Biblion recensie, Gerard Oevering.)
Verder lezen

Appelboom1946 uit Rotterdam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Andere, Mance ter - Kinderen van Cham Andere, Mance ter - Kinderen van Cham Andere, Mance ter - Kinderen van Cham

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Appelboom1946

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Appelboom1946
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Appelboom1946 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Appelboom1946 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Appelboom1946 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.