Ven-Gijsbers, Ria van de - De kracht van doneren. Van niertrans

Schrijver:
Titel: De kracht van doneren. Van niertransplantatie naar ontwikkelingshulp. Persoonlijk verhaal.
ISBN: 9789081408332
Taal: Nederlands
Uitgever: Stichting Weeskinderen in Rwanda, Eersel
Bijzonderheden: Gebonden, 2012, 336 blz. Met kleurenfoto's en als bijlage de DVD.
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Autobiografie "De kracht van doneren" door Ria van de Ven-Gijsbers. In dit boek beschrijft deze 57-jarige huisvrouw en moeder van drie kinderen op beeldende wijze haar inspanningen om hulp te bieden aan de meest kwetsbare kinderen in Rwanda en haar ervaringen als donor van een nier aan haar jongste zoon.

Ria komt in 1994 per toeval in contact met Rwandese priesters die ternauwernood hebben kunnen vluchten voor de genocide in Rwanda. Zij maakt voor de priesters nieuwe kazuifels en na enkele weken gaan ze terug naar Rwanda. Van een van de priesters, abbé Prosper, krijgt ze een brief waarin hij schrijft over de verschrikkingen die hebben plaatsgevonden in zijn land en de duizenden weeskinderen die verdwaald en overmand door verdriet rondlopen. Hij weet zich geen hemelse raad en vraagt of Ria iets kan betekenen. Ze bedenkt zich geen moment en pakt het eerste vliegtuig naar Rwanda. Daar treft ze onbeschrijfelijk veel ellende aan onder de talloze weeskinderen.

Er zijn zoveel vaders en moeders vermoord voor de ogen van kinderen en velen van hen hebben zelf ernstige verwondingen en zijn ondervoed. In Nyundo staat een leeg schoolgebouw. Alle leerlingen en leerkrachten van die school zijn vermoord, behalve de directrice die op het moment van de aanslag in de hoofdstad Kigali was om nieuwe schoolboeken te kopen. De directrice begint met steun van Ria in dat schoolgebouw een weeshuis. Er kunnen 600 kinderen worden opgevangen. Terug in Nederland gaat Ria uiterst gedreven op zoek naar geld en materiaal voor het weeshuis. Friese Vlag komt meteen over de brug en geeft als eerste grote hoeveelheden melkpoeder/ babyvoeding. Vele giften, ook van anderen, volgen en na enkele jaren draait het weeshuis tamelijk zelfstandig. Er zijn echter nog duizenden weeskinderen die niet in het weeshuis terecht kunnen. Deze kinderen leven in groepjes bij elkaar in het oerwoud en worden vaak begeleid door weduwen. Ook voor hen gaat Ria samen met Abbé Prosper projecten opzetten. Projecten die nog steeds uitgevoerd worden, zoals het 'Geitjes project' en het 'Eet en Leef Gezond project'.

Ondertussen wordt de jongste zoon van Ria ernstig ziek. Zijn nieren vallen uit en zijn enige redding is een donornier. Ria blijkt een goede donor te zijn en zij besluit haar nier af te staan. Tot kort voor de transplantatie gaat ze door met haar drukke werkzaamheden voor Rwanda. Het is voor haar een zeer zware operatie. Gelukkig slaat de nier bij haar zoon goed aan. Inmiddels heeft hij met Ria's nier al twaalf jaar een redelijk normaal leven. Ria sukkelt echter vrij snel na de donatie met haar gezondheid. Ze krijgt last van haar rug, van haar ogen en van haar longen. Toch laat zij zich niet ontmoedigen en gaat minimaal een keer per jaar terug naar Rwanda; naar "haar" weeskinderen. Samen met Abbé Prosper bedenkt ze nog steeds nieuwe projecten, die met veel enthousiasme in Rwanda worden uitgevoerd en die de leefomstandigheden van (wees)kinderen en weduwen daadwerkelijk verbeteren.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ven-Gijsbers, Ria van de - De kracht van doneren. Van niertransplantatie naar ontwikkelingshulp. Persoonlijk verhaal.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.