Tummers, Harry - Kathedraal van de Peel / sint Petrus banden

Schrijver:
Titel: Kathedraal van de Peel / sint Petrus banden kerk Venray, de rijkste kerk van Nederland
ISBN: 9789073187511
Taal: Nederlands
Uitgever: Pictures Publishers 9789073187511
Bijzonderheden: 2005, Gebonden, hardcover met stofomslag, zeer goede staat
Prijs: € 15,80
Verzendkosten: € 3,65 (binnen Nederland)
Meer info:
De unieke collectie Middeleeuwse beelden in de Sint Petrus' Banden kerk van Venray is de aanleiding geweest voor de uitgave van dit boek. Uniek omdat geen andere kerk in Nederland een dergelijke collectie bezit. Zelfs binnen Europa is deze verzameling uitzonderlijk te noemen. Het merendeel van de maar liefst vijftig bewaard gebleven beelden stamt uit de vijftiende en zestiende eeuw en is van hoge kwaliteit.
Natuurlijk komen niet alleen de beelden aan bod. Ook de andere schatten van de kerk zijn uitgebreid vastgelegd. De schitterende preekstoel, nauwelijks beschadigd tevoorschijn gekomen uit de ruïne na de oorlog, de eikenhouten biechtstoelen, het kostbare gouden en zilveren vaatwerk, zwaar geborduurde kazuifels. Het prachtige Marianum in het centrum van de kerk. Maar ook de mooiste lokaties in het monumentale, op een na hoogste kerkinterieur van Nederland, zijn in het licht van de erlangs strijkende zon sfeervol gefotografeerd. Bouwkundige details als maaswerken en kraagstenen zijn gedetailleerd opgenomen. Kosten noch moeite zijn gespaard om dit zo unieke monument van de Peel met al haar kunstschatten mooi tot haar recht te laten komen.
Ook wordt de geschiedenis van de kerk beschreven en in beeld gebracht met veel historische foto's.
Recensie(s)
De inrichting van de Kerk van Sint Petrus' Banden in Venray, een pseudo-basiliek in Rijnlandse laatgotische stijl, is een der rijkste van ons land. Dit bijzonder fraaie boek geeft er visueel en tekstueel een adequaat beeld van. De lezer kan genieten van zeer veel afbeeldingen, waarvan er meer dan honderd (aflopend afgedrukt) een, twee of zelfs drie of vier pagina's beslaan; ook de andere hebben meestal een flink formaat. De meeste zijn in kleur, maar ook die in zwart-wit zijn prachtig. Er zijn zeven uitslaande bladen. De kerk bezit een grote collectie handgesneden gepolychromeerde en anders afgewerkte heiligenbeelden uit de middeleeuwen en latere tijd. Ook de andere kunstschatten zijn het bezien meer dan waard. De algemene gedeelten kenmerken zich door duidelijke druk; de belangrijkste verdere informatie is in grote, bijschriften zijn in kleine letter afgedrukt. De verstrekte informatie is historisch interessant. Door haar algemene aspecten reikt ze verder dan de Venrayse kerk. Aan het boek is een losse plattegrond toegevoegd.

Drs. J. Kleisen
Verder lezen

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Tummers, Harry - Kathedraal van de Peel / sint Petrus  banden kerk Venray, de rijkste kerk van Nederland

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met hasselman
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Hasselman
  Kamer van Koophandel nummer: 51639181
  NL139540805B02
 • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • hasselman kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.