Vogels , Frida . [ isbn 9789028242050 ] 2517 ( Compleet met de person

Schrijver:
Titel: dagboek 5 ( 1964 - 1965 ) Het vijfde deel van Frida Vogels' dagboek geeft een terugslag te zien na de betrekkelijke euforie van de jaren ervoor. Het leek erop dat de schrijfster een eigen plaats had gevonden in de wereld die sinds haar -
ISBN: 9789028242050
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
Bijzonderheden: genaaide paperback met flappen in als nieuwe staat - 2517 - 1e dr. 2008 - 406 p. - 500 gr - 2,9 cm dik
Prijs: € 22,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Italiaanse huwelijk haar wereld is geworden, maar dat blijkt een illusie. Ze heeft in bijna tien jaar in Italië noch vijanden, noch vrienden gemaakt. Haar relaties met haar broer en met haar enige eigen Italiaanse vriendin zijn stukgelopen. Haar onmacht om contact met anderen te maken schept nu een leegte om haar heen die zelfs Enzo, haar man, buitensluit. Ze geeft toe aan een groeiende neiging om zich voor hem te verbergen en trekt steeds vaker uit op eenzame wandelingen. Dat gaat zo ver dat ze zelfs een paar weken alleen in Parma doorbrengt om te wandelen en te schrijven. Schrijven is voor Frida Vogels vóór alles de bevrijdende handeling zelf. Ze bestemt Kanker, haar verhaal over het familiedrama in Enzo's ouderlijk huis uitsluitend voor Enzo zelf en voor haar twee Nederlandse vrienden. In Kanker beschrijft Frida Vogels het krampachtige gedrag van haar hoofdpersoon Berta met geen ander doel dan zichzelf te begrijpen. Uitgangspunt en uitkomst van haar verhaal is Berta's verbondenheid met Stefano. Dat wil ze haar drie lezers laten zien. Kanker schrijven kost haar zo'n moeite dat het werk eraan maar langzaam vordert. Tegelijkertijd loopt de spanning in het dagboek op.


Vijfde deel van het dagboek van Frida Vogels [Soest, 1930] dat in totaal zestien delen zal gaan bevatten over de jaren 1954-1991. In dit vijfde deel beschrijft zij de jaren 1964-1965. Ze werkt in deze periode aan 'Kanker', het eerste deel van 'De harde kern' en woont nog steeds in Italie met haar Italiaanse man Enzo. Ze schrijft gedetailleerd en persoonlijk over hun dagelijkse leven. De onmacht om werkelijk contact met anderen te maken neemt een grote plaats in. Huishoudelijke wissewasjes en gecompliceerde familieverhoudingen houden haar bezig, vooral de breuk met broer Michiel en vriendin Dea. Daarnaast schrijft ze over literatuur, muziek, dromen, katten en over haar vrienden Han Voskuil en zijn vrouw Lousje. Haar onbeholpen gedrag en sociale onvermogen leiden tot vervreemding en onthechting. Soms lijken de eindeloze details, namen en (soms grappige) anekdotes op navelstaarderij, maar het zijn de psychologische spanningen die boeien en haar machteloosheid, krampachtigheid en schutterigheid lijken te verklaren. De dagboekaantekeningen worden afgewisseld met gedichten. Bij dit deel is een losse personenlijst* toegevoegd, waarin 200 voorkomende personages worden beschreven. Geschikt voor dagboekliefhebbers.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vogels , Frida  . [ isbn 9789028242050 ] 2517 ( Compleet met de personenlijst . ) - dagboek  5 ( 1964 - 1965 ) Het vijfde deel van Frida Vogels' dagboek geeft een terugslag te zien na de betrekkelijke euforie van de jaren ervoor. Het leek erop dat de schrijfster een eigen plaats had gevonden in de wereld die sinds haar - Vogels , Frida  . [ isbn 9789028242050 ] 2517 ( Compleet met de personenlijst . ) - dagboek  5 ( 1964 - 1965 ) Het vijfde deel van Frida Vogels' dagboek geeft een terugslag te zien na de betrekkelijke euforie van de jaren ervoor. Het leek erop dat de schrijfster een eigen plaats had gevonden in de wereld die sinds haar -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.