Schaap , Paul . [ isbn 9789080542532 ] 2617 ( Rijkelijk geïllustreer

Schrijver:
Titel: 30 Jaar Gasproductie op het Nederlandse Continentale Plat = 30 Years of Gas Production on the Dutch Continental Shelf . ( Zoals u misschien bekend is werk ik bij de offshore-industrie, namelijk bij Gaz de France Production Nederland BV. -
ISBN: 9789080542532
Uitgever: Studio Kolkman .
Bijzonderheden: Gebonden met harde kaft in als nieuwe staat - 2617 - 1e dr 2005 - 176 p - 1040 gr
Prijs: € 80,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Het is het 30 jaar geleden, dat het eerste aardgas werd gewonnen op de Noordzee, en wel bij de voorganger van dit bedrijf, Placid International Oil Ltd., de Nederlandse dochter van Placid Oil Company uit Dallas, Texas, USA. Het moederbedrijf stond model voor de roemruchte televisieserie over Ewing Oil, inderdaad met als titel Dallas. Er waren een aantal redenen om dit boek te laten verschijnen. De pioniers van de eerste jaren bij het Nederlandse bedrijf staan op het punt met pensioen te gaan of hebben dat al onlangs gedaan, om de geschiedenis vast te leggen, moest het nu gebeuren.

De tweede reden is, dat dit maritieme onderwerp slechts spaarzaam wordt beschreven in de literatuur, althans veel minder dan over de grote koopvaardij, de oude zeilschepen, de binnenvaart en de marine.
Het boek bestaat uit 3 gedeelten, in het eerste wordt de geschiedenis beschreven van Placid Oil, het eerste platform L10-A, het helikoptervervoer in de eerste jaren met de eigen Sikorski PH-POC, de eigen bevoorradingsschepen en de bouw van Noordgastransport in Uithuizen. Vervolgens komt de verdere groei aan de orde, met alle ups en downs. Het boek schrijft ook over dieptepunten als arbeidsconflicten, de ondergang van het imperium van de gebroeders Hunt van Placid, en de op platform K9-C gepleegde moord. Dit hoofdstuk is geïllustreerd met unieke foto's.
Het tweede gedeelte is het meest interessant voor de bij het bedrijf betrokken medewerkers. Hierin worden een aantal werknemers en oud werknemers geïnterviewd, te beginnen met de eerste Nederlandse General Manager. Hierbij foto's van vroeger en nu, huidige leidinggevenden vroeger op de werkvloer. In het derde gedeelte met de titel ; "Facts & Figures", foto's van alle bestaande en bestaand hebbende platformen van het bedrijf, met gegevens over wie ze gebouwd hebben en met welk schip ze op hun plaats zijn gezet. Hierbij zijn de in de nabije toekomst te installeren platforms niet overgeslagen.
Wat is de betekenis van dit boek voor de modelbouwer. Op wat kleine aanzichten van de eilanden van L10-A na, staan er geen tekeningen in dit boek. Belangstellenden daarin moeten contact opnemen met de bij de NVM aangesloten Hollandse Offshore Modelbouwgroep, de heer A. Penning, Twintighoven 40, 4761 NW te Zevenbergen, tel. 0168-335179. Deze geeft een eigen tekeningencatalogus uit.
Voor achtergrond informatie is dit echter een uniek boek, zeker omdat er nog niet veel op dit gebied verschenen is. Het boek is te bestellen via bankrekeningnummer 30.31.07.200 t.n.v. PAS Publicaties onder vermelding van "Jubileumboek GDF". De oplage is echter zeer beperkt. De opbrengst van het boek komt ten goede aan de Stichting Nautische Monumenten Den Helder, die zich inzet om de kennis over de Nederlandse maritieme geschiedenis te bevorderen, onder andere door het restaureren van varende nautische monumenten en deze vervolgens in een speciaal hiervoor opgezette museumhaven toegankelijk maken voor het publiek. Zie ook www.stichtingnautischemonumenten.nl of van de hieraan gelieerde Stichting Museumhaven Willemsoord www.museumhavenwillemsoord.nl.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Schaap , Paul . [ isbn 9789080542532 ]  2617  ( Rijkelijk geïllustreerd . ) - 30 Jaar Gasproductie op het Nederlandse Continentale Plat = 30 Years of Gas Production on the Dutch Continental Shelf . ( Zoals u misschien bekend is werk ik bij de offshore-industrie, namelijk bij Gaz de France Production Nederland BV.  -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.