MERKEN, LUCRETIA WILHELMINA VAN - Germanicus. In zestien boeken

Schrijver:
Titel: Germanicus. In zestien boeken. Amsterdam
Taal: Nederlands
Uitgever: Pieter Meijer, 1779
Bijzonderheden: Antiquarisch, half leer,gegraveerde titelpagina door Reinier Vinkeles, 1778, en op de typografische titelpagina een vignet door dezelfde (1778)
Prijs: € 175,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De Boer, Germanicus. Een Romeinse held op vaderlandse bodem. Doctoraalscriptie (Utrecht 2001); Smit (Kalliope) II, p.757-774" "Epos over de Romeinse veldheer Germanicus (15 v. Chr. - 19 n. Chr.), adoptiefzoon van keizer Tiberius. De stof voor haar dichtstuk heeft Van Merken gehaald uit de 'Annales' van de Romeinse geschiedschrijver Tacitus. Behalve zijn dapperheid en edelmoedigheid maakte ook zijn vriendschap met de Batavieren (""onze voorouders"") Germanicus tot een aantrekkelijke held voor de vaderlandslievende Van Merken. Smit concludeert dat Van Merken met de 'Germanicus' haar bijbelepos 'David' nog heeft overtroffen: het werk ""behoort tot het allerbeste, dat het 18de-eeuwse klassicisme ten onzent heeft voortgebracht"". Onbegrijpelijk vindt hij het, dat het in de meest recente handboeken zelfs niet meer wordt genoemd. 'Germanicus' is éénmaal herdrukt: in 1839 bij P. Los in Dordrecht. In 1787 was een Franse vertaling verschenen bij P.J. Uylenbroek in Amsterdam."
Verder lezen

Book Snob uit Rheden

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

MERKEN, LUCRETIA WILHELMINA VAN - Germanicus. In zestien boeken. Amsterdam MERKEN, LUCRETIA WILHELMINA VAN - Germanicus. In zestien boeken. Amsterdam MERKEN, LUCRETIA WILHELMINA VAN - Germanicus. In zestien boeken. Amsterdam

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Book Snob

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Book Snob
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Book Snob een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Book Snob vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Book Snob kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.