Riotta, Gianni - Alborada / vuurwerk in de ochtend

Schrijver:
Titel: Alborada / vuurwerk in de ochtend
ISBN: 9789045005379
Taal: Nederlands
Uitgever: Atlas
Bijzonderheden: Ongelezen paperback / 2005 / mooi exemplaar
Prijs: € 2,90 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Nino Manes, een Italiaanse officier die in Noord-Afrika door de geallieerden krijgsgevangen is gemaakt, ontsnapt uit het kamp in Texas waar hij wordt vastgehouden. Het is zijn ambitieuze en romantische plan de Verenigde Staten door te trekken en zich in te schepen naar Italië om het huwelijk te verhinderen tussen zijn geliefde Zita en professor Barbaroux, hun wiskundeleraar en mentor van vóór de oorlog. Zodra Nino zich echter buiten het prikkeldraad van het kamp bevindt dreigt zijn plan al te mislukken, omdat hij in handen valt van een Amerikaanse luitenant die hem om ondoorgrondelijke redenen niet arresteert maar onder zijn hoede neemt. Samen gaan ze op weg naar het oosten. Al snel begrijpt Nino dat de Amerikaanse luitenant iets te verbergen heeft en ook ergens voor op de vlucht is.
Na veertig dagen bereiken Nino en de luitenant hun doel, New York, waar de moeilijkheden pas echt beginnen...
In Alborada is Gianni Riotta erin geslaagd een fascinerend beeld te geven van de strijd die de Italianen tijdens de Tweede Wereldoorlog voerden in Noord-Afrika, totdat ze door de geallieerden werden verslagen en veelal krijgsgevangen gemaakt. Zeer authentiek wordt beschreven hoe deze soldaten heen en weer werden geslingerd tussen gevoelens van patriottisme en teleurstelling in het fascisme, en hoe hartverscheurend het voor hen was te aanvaarden dat ze als de grote verliezers nooit oorlogshelden zouden kunnen zijn.
Verder lezen

goed-beter-best

goed-beter-best uit Gramsbergen

Geen mail ontvangen na uw bestelling? Controleer de map met ongewenste mail (SPAM).
Ons complete boekenaanbod vindt u door in de rechterbovenhoek (zoeken)...goed-beter-best...in te vullen.
Na uw bestelling ontvangt u -normaal gesproken- binnen 2 dagen een bevestigingsmail van de ontvangst van uw bestelling met daarin de verzendkosten en een rekeningnummer. Zodra uw betaling/bijschrijving is ontvangen zal uw bestelling -zorgvuldig verpakt - worden verstuurd.
Hebt u een boek met spoed nodig dan kan dat geregeld worden !
Tot slot: ongezien een boek bestellen is een zaak van wederzijds vertrouwen. Bij voorbaat DANK VOOR UW VERTROUWEN.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij goed-beter-best

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met goed-beter-best
  • Na uw bestelling ontvangen u en goed-beter-best een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van goed-beter-best vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • goed-beter-best kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.