Richard Herbert Wilkinson - Tempels Van Het Oude Egypte ontwi

Schrijver:
Titel: Tempels Van Het Oude Egypte ontwikkeling, bouw, functie, riten, symboliek
ISBN: 9789024606085
Taal: Nederlands
Uitgever: Bosch & Keuning 2001 9789024606085
Bijzonderheden: geb. hardcover 256pp. als nieuw, uitvoerig geillustreerd
Prijs: € 19,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Binnen het Egyptische leven speelde religie een belangrijke rol om het voortbestaan van de wereld en de vernieuwing van het leven te garanderen. Tempels waren noodzakelijk voor de religieuze handelingen, in de tempels ontmoetten goden en mensen elkaar. De farao en priesters vormden er de middelaars tussen de zichtbare en de geloofde werkelijkheid. Doorgaans krijgen de tempels minder aandacht dan andere aspecten van de Egyptische beschaving (piramides, rotsgraven, sierraden), maar in dit boek wordt de belangrijke functie van de tempelgebouwen, waarin elk onderdeel een symbolische betekenis had, geschetst. In de eerste helft van het boek gaat de auteur in op de geschiedenis van de tempelbouw, de bouwwijze, de betekenis van verschillende bouwdelen en de religieuze handelingen die er plaatsvonden. Het tweede deel is een reisgids waarin van noord naar zuid alle bekende tempels beschreven worden, van het grootste religieuze complex ooit in Karnak tot het kleinste graftempeltje. Wilkinson is via de universiteit van Arizona al vele jaren betrokken bij onderzoek in Egypte. Het boek is voorzien van vele kleurenfoto's, tekeningen, kaarten en plattegronden en besluit met een nawoord over onderzoek en conservatie. Met bibliografie en alfabetisch register. Verzorgde uitgave.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Richard Herbert Wilkinson - Tempels Van Het Oude Egypte   ontwikkeling, bouw, functie, riten, symboliek

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.