Wal, Johan van der - 'Zij zijn niet waarlijk dood...' Terschell

Schrijver:
Titel: 'Zij zijn niet waarlijk dood...' Terschellinger zeelieden in de Tweede Wereldoorlog.
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Wijnen, Franeker
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 2001, 256 blz. Met foto's. NAW-stempeltje op schutblad. Enkele lichte vouwtjes.
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Terschelling heeft innige banden met de zee. Geen wonder, het wordt immers helemaal door 'zilte baren' omspoeld. Een aanzienlijk deel van de bevolking was voor haar bestaan dan ook eeuwenlang rechtstreeks van de zee afhankelijk. De 'Schylinger' zeeman was - en is - te vinden in alle takken van de zeevaart: van koopvaardij tot kustvaart, van visserij tot veerdiensten. In de Tweede Wereldoorlog was dat niet anders. Toen die op 10 mei 1940 uitbrak bevonden de meeste zeelieden van Terschelling zich aan boord van hun schepen op zee. In totaal waren in die jaren 155 Terschellinger zeelieden buitengaats. Van hen kwamen er 45 om het leven. De meeste werden het slachtoffer van torpederingen of ander oorlogsgeweld. Anderen lieten het leven tijdens krijgsgevangenschap en dwangarbeid of kwamen om ten gevolge van ongevallen en ziekte. Nog niet eerder werd in boekvorm uitgebreid op hun lotgevallen ingegaan.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.