Beumer, Herman - Vliegtuigen boven Lochem. Jeugdherinneringen.

Schrijver:
Titel: Vliegtuigen boven Lochem. Jeugdherinneringen.
ISBN: 9789070238537
Taal: Nederlands
Uitgever: Eigen beheer
Bijzonderheden: Gebonden, 2010, 96 blz. Met foto's.
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Oorlogsherinneringen van Beumer (1937), die tijdens de oorlog in Lochem woonde.

Verwondering en een gezonde nieuwsgierigheid horen bij het leven van ieder mens. Dit geldt juist ook voor een kind dat opgroeit in de oorlog. Hoe spannend en bedreigend is het leven in zo'n tijd: overvliegende vliegtuigen, vreemde soldaten in de stad, de gesprekken van de volwassenen over NSB'ers, onderduikers en verzet. Herman Beumer was docent Duits aan een grote scholengemeenschap in het oosten van het land. Regelmatig kwam de Tweede Wereldoorlog ter sprake. Jeugdherinneringen werden door hem verteld, hij was immers drie jaar oud toen de oorlog uitbrak die vijf jaar heeft geduurd (dit is lang in een kinderleven) Leerlingen stelden vragen; hoe staat u nu tegenover Duitsland en de Duitsers? Waarom bent u leraar Duits geworden als u zulke vervelende dingen hebt meegemaakt? Dit boekje geeft op deze vragen antwoorden.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.