Wassmo, Herbjorg - De zevende ontmoeting

Schrijver:
Titel: De zevende ontmoeting
ISBN: 9789044503067
Taal: Nederlands
Uitgever: De Geus - GEBONDEN (zie samenvatting)
Bijzonderheden: 2001, 479pp vrijwel in nieuwstaat
Prijs: € 2,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Het artistieke talent van Rut Nesset krijgt geen kans in de arme, geïsoleerde en zwaar godsdienstige gemeenschap waarin ze opgroeit. Maar na een bijzondere ontmoeting met een Engelse kunstenaar besluit Rut haar verdere leven in eigen hand te nemen. Ruts wereld is volkomen tegengesteld aan die van Gorm Grande, een rijkeluiszoon die zich plooit naar de wensen van zijn sterke vader. Als hij eenmaal getrouwd is, blijft hij een leegte voelen in zijn leven. En hij verbeeldt zich dat die leegte het meisje is dat hij ooit als negenjarige ontmoette...Rut.
'Een liefdesroman? Dat ook. En heel veel meer.' - Vart Land
'Een zinderend goede hedendaagse Wassmo.'- Verdens Gang
'Herbjorg Wassmo is een magistraal schrijfster.'- Opzij
Recensie(s)
Ze ontmoeten elkaar voor het eerst als kinderen van acht, negen jaar. Ze hebben eigenlijk niets met elkaar gemeen en leiden ook heel verschillende levens. Hun ontmoetingen zijn schaars en liggen ver uit elkaar en toch zullen die een grote en beslissende rol in hun leven spelen. Rut Nesset woont op een Noors eiland en groeit op in een geïsoleerd, arm en streng religieus milieu waar haar tekentalent niet gewaardeerd wordt. Maar haar vriendschap met een Engelse kunstenaar zorgt ervoor dat ze blijft tekenen en schilderen. Gorm Grande is de zoon van welgestelde ouders en voegt zich zoveel hij kan naar hun wensen en verlangens, toch blijft hij altijd een gemis voelen, een gemis dat voor hem gepersonifieerd wordt door het meisje dat hij voor het eerst als negenjarige ontmoette. Dit liefdesverhaal in de goede zin des woords is een mooie, goed geschreven en net zoals haar andere werk wat melancholieke, indringende psychologische roman die een groot publiek zal aanspreken. Deze populaire Noorse schrijfster (1942), hier al bekend door haar 'Tora-' en 'Dina-'trilogie, kreeg de prestigieuze Literatuurprijs van de Noordse Raad (de Scandinavische Booker Prize).
Verder lezen

Achterboek uit Keijenborg

Brievenbuspost volgens standaard posttarieven: 50-100 gr. € 2.73 100-2.000 gr. € 3.50 (brievenbuspakket) Pakketpost thuisbezorgd: DHL € 5.75 DPD € 6.00 Postnl: € 7.07 (incl. toeslag december) Ophalen bij DHL-depôt € 5.60 DPD depôt € 4.95 Naar België pakket € 6.70 Ophalen bij Pickup parcelshop in België € 6.00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wassmo, Herbjorg - De zevende ontmoeting

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Achterboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Achterboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Achterboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Achterboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Achterboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.