Potok Chaim - De Arkerbouwer

Schrijver:
Titel: De Arkerbouwer
Taal: Nederlands
Uitgever: BZZToH 's-Gravenhage
Bijzonderheden: Hardcover Als nieuw
Prijs: € 8,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Een van de hoofdpersonen in de nieuwe novelle De arkenbouwer is een oude bekende uit het werk van Chaim Potok: Davita Chandal, het kleine meisje uit Davita's harp. Davita is zeventien jaar en aankomend studente letterkunde. Als zomerbaantje geeft ze Engelse les.

Ze wordt hiertoe benaderd door een oude vrouw, de tante van een jonge Poolse vluchteling die de kampen van de Tweede Wereldoorlog overleefd heeft.
Aanvankelijk kan Davita maar moeilijk contact leggen met deze Noah Stemin; hun wederzijdse jeugdherinneringen staan diametraal tegeover elkaar. Kritisch gadegeslagen door tante, die maar niets moet hebben van vrijgevochten jonge meisjes, zet Davita echter door en weet uiteindelijk Noah over te halen zijn belevenissen te vertellen. Daarbij speelt haar kleine zusje Rachel een voorname rol, doordat zij en Noah wel met elkaar blijken te kunnen communiceren, namelijk via het onderling uitwisselen van tekeningen. Als jongetje in het kleine Kralov in Polen blijkt Noah zijn schilderstalent te hebben ontwikkeld bij Reb Binyomin, de plaatselijke arkenbouwer.

De arkenbouwer is tevens opgenomen in de tegelijkertijd te verschijnen trilogie Oude mannen om middernacht, waarin bovendien sterk bewerkte versies zijn opgenomen van de in Nederland al eerder verschenen novellen De hand van de golem (De oorlogsdokter) en De troop-leraar.
Recensie(s)
Met de romans 'Uitverkoren', 'Mijn naam is Asjer Lev' en 'Davita's harp' heeft de joods-Amerikaanse schrijver Chaim Potok (1929) ook in Nederland veel lezers aan zich gebonden. De nieuwe novelle 'De arkenbouwer' vertelt het verhaal van Davita die Engelse les geeft aan een Poolse jongen, Noah Stremin, die het vernietigingskamp Auschwitz heeft overleefd, maar er een trauma aan heeft overgehouden. Dankzij haar zusje Rachel, met wie Noah tekeningen uitwisselt, weet Davita het vertrouwen van de jongen te winnen, waarna hij zijn geschiedenis vertelt: voor de oorlog was hij het hulpje van Reb Binyomin, een inspirerende rabbi die kunstzinnige arken bouwde ter versiering van de synagoge. Op deze gelukkige tijd volgt de Holocaust, einde verhaal. Het vacuum van de vernietiging wordt niet betreden, maar daardoor juist voelbaar gemaakt. Een literair prachtig en beheerst geschreven verhaal. Omslag in full color met een schilderij van de auteur. Duidelijke druk. Tegelijk met 'De arkenbouwer' verschijnt de trilogie 'Oude mannen om middernacht', waarin 'De arkenbouwer' samen met 'De oorlogsdokter' en 'De troop-leraar' ook is opgenomen*.
Verder lezen

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.