Algemeen Nederlands Persbureau ANP - Schrijfwijze van buitenlan

Schrijver:
Titel: Schrijfwijze van buitenlandse namen
Taal: Nederlands
Uitgever: 's-Gravenhage, Staatsuitgeverij, 1987 2e druk
Bijzonderheden: paperback met blauw linnen oppervlak 122pp. in goede staat, incl. kaart
Prijs: € 6,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Deze door het ANP samengestelde handleiding voor de spelling van buiten landse geografische namen en persoonsnamen is bedoeld voor "journalisten en andere geinteresseerden". Na een korte uiteenzetting van problemen en uitgangspunten worden per land de door het ANP gekozen vormen opgesomd. Daarbij zijn lokale schrijfwijze en internationale gangbaarheid doorslaggevend geweest, al is soms geopteerd voor de Nederlandse traditie ( Londen i.p.v. London); ook de Nederlandse latinisering van Russische namen bleef gehandhaafd. De lijst is grotendeels gebaseerd op die van de commissie Ormeling -die overigens nog niet wettelijk is vastgesteld. De per land gegeven informatie vormt eerder een schets van gecompliceerde problemen dan een duidelijke weg in het doolhof van de vele schrijfwijzen. De hoofdstukken per land afzonderlijk zijn vooral te gebruiken via het alfabetisch register. Los bijgevoegd is een wereldkaart met namen van landen en hoofsteden.
Verder lezen

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Algemeen Nederlands Persbureau ANP - Schrijfwijze van buitenlandse namen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met hasselman
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Hasselman
  Kamer van Koophandel nummer: 51639181
  139540805B02
 • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • hasselman kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.