Eynikel, Hilde - Spreekuur onder een boom. Lepradokter Frans He

Schrijver:
Titel: Spreekuur onder een boom. Lepradokter Frans Hemerijckx 1902-1969
ISBN: 9789058261854
Taal: Nederlands
Uitgever: Leuven Davidsfonds 2002 9789058261854
Bijzonderheden: paperback 208pp. in zeer goede staat, met foto's in zw/wit
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
16 juli 1929, de laatste stoomstoot van de ‘Albertville’. De familie van Frans Hemerijckx staat op de kade en maakt gebaren: een pen die schrijft, een handkus. Vol idealisme vertrekt de jonge dokter naar Tschumbe, Congo.
De brousse heeft Frans in haar greep. En het zwarte volk dat lijdt aan lepra. In het voetspoor van Pater Damiaan wil hij deze ziekte bestrijden. In Kongo. In India. In de hele wereld. Vol vechtlust en enthousiasme, nog aanstekelijker dan lepra. En met succes: de spreekuren onder de bomen bestaan vandaag nog.
Tienduizenden ex-lepralijders, het verlies van zijn eerste vrouw, de eretekens voor zijn inzet, het geweld van oorlog en natuur, het eenzame leven ver van zijn tweede vrouw Betsy… Hilde Eynikel schreef de levensechte biografie van deze Ninoofse broussedokter, in opdracht van de Damiaanactie.
Fruitkisten vol flinterdunne papiervellen en exotische foto’s: intieme brieven van Frans aan Betsy, hartelijke correspondentie van Betsy’s moeder, rapporten en herinneringen. De auteur kon het nooit eerder uitgeplozen archief inkijken. Hilde Eynikel , doctor in de geschiedenis en journalist-scenarist, maakt reportages overal ter wereld. Ze is de auteur van Damiaan. De definitieve biografie , waarop de film Damiaan gebaseerd is.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen EU Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Eynikel, Hilde - Spreekuur onder een boom. Lepradokter Frans Hemerijckx 1902-1969

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.