Dantzig, Rudi van - Afgrond (Ex.1)

Schrijver:
Titel: Afgrond (Ex.1)
ISBN: 9789025408565
Uitgever: Atlas
Bijzonderheden: 1996, 319 pp paperback (in goede staat!, leesstrepen op de rug) Staat van het boek: 7.5
Prijs: € 4,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Rudi van Dantzig - Afgrond (Ex.1)
(Atlas)
ISBN 9025408567
uitgave uit 1996
319 pp paperback
(in goede staat!, leesstrepen op de rug)
Staat van het boek: 7.5

Rudi van Dantzig, de choreograaf en voormalig artistiek leider van Het Nationale Ballet, werd met de roman 'Voor een verloren soldaat' en de biografie 'Noerejev; het spoor van een komeet' een succesvol en veelgelezen schrijver. 'Afgrond' bevat negen losse verhalen en een afdeling van drie ('Vleugels') waarin Van Dantzig over zijn gestorven ouders schrijft. De negen losse verhalen zijn buitengewoon mistroostig. Van Dantzig manifesteert zich hier als een observator met een obsessie voor het naargeestige. De stijl is op zijn best naturalistisch te noemen: weinig wordt aan de verbeelding overgelaten, alles wordt uit de kast gehaald om de lezer in te peperen hoe triest het bestaan is. Van Dantzig paart hier een Calvinistische inslag aan het doorzettingsvermogen van een drammer. Maar in de drie verhalen over zijn ouders kiest hij een heel andere toon: ze zijn mild, met humor, aandoenlijk, emotioneel. Deze verhalen maken de hele bundel de moeite waard, al valt na de eerste 276 pagina's de herinnering aan de man die zo hardnekkig zijn best blijft doen elk sprankje hoop en levenskracht te doven, moeilijk te vergeten.
(Biblion recensie, Drs. Cees van der Pluijm.)

Prijs €4,-
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dantzig, Rudi van - Afgrond (Ex.1) Dantzig, Rudi van - Afgrond (Ex.1) Dantzig, Rudi van - Afgrond (Ex.1)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.