Loomeijer, Frits R. - De driemastschoener Oosterschelde

Schrijver:
Titel: De driemastschoener Oosterschelde
Taal: Nederlands
Uitgever: De Alk, Alkmaar
Bijzonderheden: Gebonden, 2003, 159 blz. 2e, herziene druk. Met foto's en tekeningen.
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Geschiedenis in woord en beeld van de Nederlandse driemastschoener "Oosterschelde", van de bouw in 1917 tot de restauratie van 1987-1992.

De auteur is scheepvaarthistoricus en woont in Groningen - geen wonder dat de kustvaart en de kustvaarders voor hem een bijzonder aandachtsgebied zijn. Bij het lezen van dit boek is men verbaasd over de hoeveelheid gegevens die hij uit allerlei archieven en door het ondervragen van oude zeelieden bij elkaar heeft weten te brengen. Behalve de geschiedenis van de 'Oosterschelde' sinds 1917, geeft het boek daardoor tevens een goede indruk van de kustvaart in die dagen, waarin Noord-Nederland een belangrijke rol speelde. Vlot verhalend beschrijft hij tal van boeiende gebeurtenissen op zee en aan de wal, vertelt over zeevarende families en rekenende reders, en beschrijft intussen ook de ontwikkeling van de kustvaart van zeil naar stoom en motor. En natuurlijk het verhaal van de restauratie van de 'Oosterschelde', die behalve de tuigage ook de oorspronkelijke klippersteven terug kreeg. Een overvloed aan foto's verluchtigt de tekst. Bovendien zijn de voornaamste ontwerptekeningen opgenomen.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.