Vogel, Jaap - Nabije vreemden. Een eeuw wonen en samenleven

Schrijver:
Titel: Nabije vreemden. Een eeuw wonen en samenleven
ISBN: 9789012097772
Taal: Nederlands
Uitgever: Sdu
Bijzonderheden: 2005, 249 pp., linnen band met stofomslag. NIEUWSTAAT
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nieuwstaat.

Welke rol speelt wonen bij cultuuroverdracht? Welke factoren bepalen of een groep snel geïntegreerd raakt? Is het de woonafstand, de persoonlijke factoren, de blijvendheid of vrijwillig verblijf van bepaalde groepen in Nederland? Het onderzoek dat verschillende groepen uit de twintigste eeuw onder de loep neemt, geeft daarover geen eensluidend antwoord. Dit boek behandelt zes soorten perspectieven, van vakantie kinderen en adoptiekinderen, van Italianen en Chinezen, van gastarbeiders, concentratiekampen etc. Een conclusie is dat spreiding niet het toverwoord is, maar dat er meer factoren van belang zijn. Dit boek is een verademing om te lezen, omdat niet de problematiek van bepaalde groepen als invalshoek wordt genomen, maar gewoon het feit dat ze naar Nederland kwamen en dat het succes van hun verblijf erg verschilde. Het boek bevat foto's in kleur en zwart-wit, een uitgebreid register en notenapparaat.
Verder lezen

boekmakelaar uit Maastricht

Wij verzenden naar België aan B-post tarieven. Betaling met paypal is mogelijk. Afhalen van boeken in overleg. Na één dag geen antwoord, kijk dan in je spambox.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vogel, Jaap - Nabije vreemden. Een eeuw wonen en samenleven

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekmakelaar

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekmakelaar
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekmakelaar kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.