Zoals het klokje thuis tikt. Samenhuizen van volwassen kinderen met hu

Schrijver:
Titel: Zoals het klokje thuis tikt. Samenhuizen van volwassen kinderen met hun ouders. samenhuizen van volwassen kinderen met hun ouders.
ISBN: 9789044134278
Taal: Nederlands
Uitgever: Garant
Bijzonderheden: Goed, Paperback, 232p
Prijs: € 15,00
Verzendkosten: € 5,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenhuizen met volwassen kinderen: voor veel gezinnen is dit - al dan niet tijdelijk - een realiteit. Sommige kinderen blijven in Hotel Mama wonen, anderen komen als boemerangkinderen tijdelijk inwonen na een scheiding. Mensen van middelbare leeftijd kiezen er soms voor om te gaan samenwonen met hun bejaarde ouders of hun volwassen kinderen die een beperking hebben, om voor hen te zorgen.Onderzoekers van het Belgische kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen (Odisee) maakten samen met partners een analyse van verschillende vormen van 'samenhuizen' van ouders met volwassen kinderen. De auteurs gaan in op de uitdagingen en doen concrete aanbevelingen om dit te ondersteunen en te optimaliseren. Sommige vormen van samenhuizen met volwassen kinderen en ouders zijn vandaag al wijdverspreid. Andere kunnen in de toekomst misschien een antwoord bieden op vragen die een vergrijzende en zorgzame samenleving ons stelt. Dit boek is een inspiratiebron voor iedereen die professioneel, beleidsmatig of persoonlijk te maken heeft met samenhuizen van volwassen kinderen en hun ouders.Over de auteur(s):Dirk Luyten is doctor in de sociale wetenschappen en master in de stedenbouw en ruimtelijke planning, is lector gezinsbeleid aan de opleiding gezinswetenschappen (Odisee) en onderzoeker bij het Belgische kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen (Odisee). Hij is zelfstandig beleidsadviseur woonbeleid (Studio Beleid).Kathleen Emmery is master in de criminologie en coördinator van het kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen (Odisee). Ze doceert recht aan de opleiding gezinswetenschappen (Odisee) en doet onderzoek naar gezinsbeleid in Vlaanderen.Eline Mechels is master in de sociologie en stafmedewerker aan het kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen (Odisee).
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Zoals het klokje thuis tikt. Samenhuizen van volwassen kinderen met hun ouders. samenhuizen van volwassen kinderen met hun ouders.