Mulder, Albert (tekst) en Jelle Imkes Klaver (tekeningen) - Ald

Schrijver:
Titel: Ald ark
Taal: Fries
Uitgever: Fryske Akademy, Ljouwert
Bijzonderheden: Gebonden, 1988, 256 blz. Friestalig. Met tekeningen en een index. Rug kaft iets verkleurd.
Prijs: € 14,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Overzicht van gereedschappen zoals die tussen 1900 en 1950 in diverse ambachten gebruikt werden.

Sinds de vijftiger jaren verzamelt Albert Mulder, die zelf vele ambachten heeft beoefend, oude gereedschappen die in de eerste helft van de eeuw werden gebruikt maar geleidelijk in onbruik raakten. Hij maakte van elk stuk een beschrijving, zijn vriend Klaver zorgde voor 537 uiterst gedetailleerde tekeningen, de Fryske Akademy gaf het uit. Het resultaat is een uniek boek, met geen andere titel te vergelijken. Waar de van oorsprong Engelse 'Encyclopedie van gereedschappen' (Helmond, 1982) zich beperkt tot kunstzinnige ambachten zoals graveren, boekbinden e.d., beschrijft Mulder de 'arbeiders'-ambachten. Niet alleen het boerenbedrijf in de ruimste zin, ook gereedschappen gebruikt in de zuivelbereiding, de turfmakerij, in smidsen, timmerwerkplaatsen, bakkerijen en slagerijen komen aan de orde. En dit is slechts een greep uit de rijke inhoud. De beschrijving van arbeids- en gezinsomstandigheden maken het tevens tot een sociaal document. Door de index van 1300 benamingen van gereedschappen en hun belangrijkste onderdelen ook bruikbaar als naslagwerk.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.