Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Hamilton, H. - De verdwijntruc

Schrijver:
Titel: De verdwijntruc
ISBN: 9789029075541
Taal: Nederlands
Uitgever: J.M. Meulenhoff
Bijzonderheden: 2006, Paperback / softback, 269 pag zgan 9789029075541 073 In de autobiografische roman Sproetenkoppen beschreef Hugo Hamilton de bizarre familiegeschiedenis van zijn Iers-Duitse familie en de manier waarop zijn eigen jeugd getekend werd door zijn a
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In de autobiografische roman Sproetenkoppen beschreef Hugo Hamilton de bizarre familiegeschiedenis van zijn Iers-Duitse familie en de manier waarop zijn eigen jeugd getekend werd door zijn afkomst. Nu, drie jaar later, volgt een nieuwe roman waarin Hugo Hamilton een ander moment in zijn leven beschrijft.
De verdwijntruc verhaalt over een periode waarin Hugo erg worstelt met zijn eigen identiteit. Hij verlangt ernaar zich te bevrijden van deze verwarring, die wordt veroorzaakt door zijn Duitse moeder en zijn overheersende, nationalistische Ierse vader. Hij kan zijn verleden echter niet zomaar achter zich laten. Alles wordt nog ingewikkelder door de verhalen over de vernederingen die zijn moeder zijn aangedaan in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog, samen met het fanatisme van zijn vader en de mysterieuze verdwijning van zijn neef ergens aan de westkust van Ierland.
In een poging om te breken met zijn verleden rebelleert Hugo tegen het strikte regime van zijn vader en stort hij zich in de opwindende wereld van de rock and roll, wat nog steeds een taboe is voor zijn familie. Hij gaat in de haven werken in de hoop daar rust te vinden, maar raakt verwikkeld in een bittere vete tussen twee vissers – de een katholiek, de ander protestant. Tegen de achtergrond van de toenemende onrust in het Noorden, luistert Hugo naar de vermiste-personenberichten voor zijn neef op de radio en volgt hij het duel in de haven, dat eindigt met een tragische verdrinking. Dan pas is hij in staat om zich te bevrijden uit het web van zijn verleden
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hamilton, H. - De verdwijntruc