Büchner, Barbara - De vrouw van de ketter

Schrijver:
Titel: De vrouw van de ketter
Taal: Nederlands
Uitgever: De Banier
Bijzonderheden: In goede staat / zo goed als nieuw - zie de foto's - christelijk - voor de inhoud zie meer info.
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 2,99 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Historische Roman'Mama! Fuchs de bochelaar is er!' De jonge boerin Agnes hield haar handboven haar ogen om ze te beschermen tegen het licht van de ondergaande zon,die in schuine banen op de gletsjers en de met ijs bedekte rotspunten van de bergschitterde en die het brede, zacht glooiende dal van Gastein bescheen. Achtertwee dieren liep, steunend op een knoestige stok, een jongeman.Salzburg, 1728. Willekeurige arrestaties, huiszoekingen, martelingenen verbanning - de wrede aartsbisschop Leopold von Firmianonderdrukt en terroriseert zijn protestantse onderdanen.Te midden van deze onrust houden Agnes Leitner en haar manRupert, zich met moeite staande. Gelukkig wonen ze hoog in debergen, ver van het tumult van de stad.Een van de weinigen die de Leitners met enige regelmaat bezoekt,is Melchior. De slimme, maar sympathieke marskramer voorziet deprotestanten in Salzburg en omgeving van boeken en pamflettenover de nieuwe leer.Zelfs aan zichzelf kan Melchior nauwelijks toegeven dat er nog ietsanders is dat hem onweerstaanbaar trekt naar die eenzame boerderijin de bergen ...Barbara Büchner werd in 1950 in Wenen geboren. Ze werkt als auteuren journalist. Van haar hand verscheen eerder
Recensie(s)
Twee eeuwen na de Reformatie was er in Oostenrijk voor de volgelingen van Luther geen ruimte om hun geloof te belijden. In deze historische roman geeft de Oostenrijkse auteur (1950) een indringend beeld van de onderdrukking van Oostenrijkse lutheranen door de rooms-katholieke kerk. In het jaar 1731 werd Oostenrijk door aartsbisschop Firmian gezuiverd van alle ketters. Na allerlei intriges en zelfs martelingen werden ze het land uitgezet. Hierbij werden kinderen bij hun 'duivelse' ouders weggehaald om te worden heropgevoed. Buchner heeft dit historische gegeven uitgewerkt en ingekleurd tot een vlotte roman, waarin de personages uit beide kampen tot leven komen: sympathieke boeren uit het hoogland die vreedzaam opkomen voor hun godsdienstvrijheid, en drankzuchtige pastoors en corrupte geestelijken die uit machtshonger hun toevlucht zoeken tot bedrog en geweld. Het verhaal leest plezierig, is goed gedocumenteerd en geeft stof tot nadenken.
Verder lezen

Appelboom1946 uit Rotterdam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Büchner, Barbara - De vrouw van de ketter Büchner, Barbara - De vrouw van de ketter Büchner, Barbara - De vrouw van de ketter Büchner, Barbara - De vrouw van de ketter Büchner, Barbara - De vrouw van de ketter Büchner, Barbara - De vrouw van de ketter Büchner, Barbara - De vrouw van de ketter Büchner, Barbara - De vrouw van de ketter

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Appelboom1946

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Appelboom1946
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Appelboom1946 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Appelboom1946 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Appelboom1946 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.