Zukal, R. - Geslachtsverschillen bij aquariumvissen

Schrijver:
Titel: Geslachtsverschillen bij aquariumvissen
ISBN: 9789003969804
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Thieme, 1980
Bijzonderheden: 105 pp, harde kaft, naam voorin, in goede staat
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Bijna iedere aquariumhouder zal vroeg of laat pogingen doen om de vissen in zijn aquarium voort te kweken. Dan blijkt echter vaak de eerste moeilijkheid om de geslachten te onderscheiden. Vaak gebeurt het zelfs de geroutineerde aquariumhouder, dat hij met twee vissen naar huis komt en dan voor het probleem staat of het werkelijk een paartje is. Slechts bij uitzondering komt bij vissen hermafroditisme (tweeslachtigheid) voor. Verreweg het grootste deel van de vissen is van gescheiden geslacht en is door primaire, maar in veel gevallen ook door secundaire geslachtskenmerken meer of minder duidelijk van elkaar te onderscheiden. Meestal kunnen we alleen de secundaire geslachtskenmerken gebruiken om de geslachten vast te stellen, omdat de primaire kenmerken, dat wil zeggen de geslachtsorganen aan de buitenkant, zeiden te zien zijn. Kleinere of grotere verschillen vinden we bij bijna iedere vissoort; belangrijk is het om ze te kunnen vinden en de betekenis ervan te kennen. We hebben er rekening mee gehouden zo veel mogelijk vissen op te nemen, die de aquariumhouder in de dagelijkse praktijk tegenkomt en die hij ook werkelijk kan kweken. De geslachtsverschillen, die door afzonderlijke tekeningen bij de soorten zijn vermeld, kunnen ook voor andere soorten, soms zelfs voor hele geslachten of families gebruikt worden, zoals dat in de tekst wordt aangegeven. Dit boek zal veel aquariumhouders de eerste schreden op de weg van de geslachtsonderscheiding geven en daardoor het doen voortplanten van vissen in het aquarium gemakkelijker maken. Het kan echter ook voor de gevorderden een soort naslagwerkje vormen, waarmee men zonder al te veel moeite snel en gemakkelijk de geslachten bestemmen kan.
Verder lezen

Boekenprinses uit Nuis

zakelijk
Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.
Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.
We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop, bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25. Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.
De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.
Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zukal, R. - Geslachtsverschillen bij aquariumvissen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekenprinses

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekenprinses
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekenprinses
    Kamer van Koophandel nummer: 74918257
    NL860073166B01
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekenprinses een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekenprinses vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekenprinses kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.