Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Salkey - Joey Tyson

Schrijver:
Titel: Joey Tyson
ISBN: 9789029394413
Uitgever: Wereldvenster
Bijzonderheden: 1985 Ppb 130p goede staat 9029394412 507 Joey Tyson is een geromantiseerde reconstructie van een ware gebeurtenis die in oktober 1968 op Jamaica plaatsvond. Na aankomst op het vliegveld van Kingston werd Dr. Walter Rodney (in het boek Dr. Buxt
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Joey Tyson is een geromantiseerde reconstructie van een ware gebeurtenis die in oktober 1968 op Jamaica plaatsvond. Na aankomst op het vliegveld van Kingston werd Dr. Walter Rodney (in het boek Dr. Buxton) zonder nadere verklaring de toegang tot Jamaica ontzegd. Rodney was leider van de vooruitstrevende oppositiepartij in Guyana en een vermaard historicus, populair in de Cariben. Hij doceerde aan de universiteit van Jamaica. Zijn uitwijzing had een opstand onder de studenten tot gevolg, die zich naar andere delen van het eiland uitbreidde. Het lang onderdrukte misnoegen van de bevolking kwam tot uitbarsting in straatrellen, auto's werden in brand gestoken en winkels geplunderd. In het verhaal worden de drie generaties Tyson: Joey, zijn vader en moeder en zijn grootouders, bij de strijd betrokken, vooral Joey en zijn vader.
Andrew Salkey is een bewonderaar van Rodney. Hij deelt diens mening dat het gehele. Westindische gebied één natie zou moeten zijn. Salkey werd geboren in 1928 in Colon in Panamá. Zijn jeugd bracht hij door op Jamaica.Salkey woont en werkt nu in Londen 'als redacteur, criticus, omroeper en veelzijdig publicist. Hij is een gerenommeerd radio-interviewer en daarbij zeer productief als dichter, schrijver en samensteller van diverse bloemlezingen. Hij schreef een tang episch-historisch gedicht, Jamaica. Op zijn naam staan vijf romans en een zevental jeugdboeken, waarvan Joey Tyson er één is.

Hij ontving verscheidene prijzen, onder meer voor zijn jeugdboeken.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Salkey - Joey Tyson