Claes, Paul - Het Hart van de Schorpioen

Schrijver:
Titel: Het Hart van de Schorpioen
ISBN: 9789023405627
Taal: Nederlands
Uitgever: Bezige Bij, De - paperb.
Bijzonderheden: 2002, 173pp i.g.st.
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
In 1992 debuteerde Paul Claes als romancier met Het laatste boek. Het was het eerste van een veelkleurige reeks levensverhalen, telkens in een andere historische setting. Zo is De Sater en antieke schelmenroman, De Zoon van de Panter en apocrief evangelie, De Phoenix een detective in de renaissance en De kameleon een libertijnse roman uit de rococo. Na tien jaar sluit Paul Claes deze cyclus af met een originele autobiografie: Het hart van de Schorpioen. Uit herinneringen, fragmenten, snapshots, aforismen rijst het caleidoscopisch beeld van een schrijversleven op. In het begin staat een gemis: het zwijgen van een kind. Daarna komt de meester die de leerling het woord geeft. Daarmee gaat de opgroeiende jongen op zoek naar de letter. Als de jonge volwassene die gevonde heeft, volgt de erkenning door de ander. Zo krijgt het leven voor de terugblikkende schrijver langzamerhand een zin. Het hart van de Schorpioen is het persoonlijke relaas van een waarachtig schrijver die nu eindelijk de speler achter het spel laat zien.
Recensie(s)
Dit boek van Paul Claes (1943) is bedoeld als autobiografie. Maar dan niet een met een samenhangend verhaal, zoals meestal. Zijn leven wordt geschetst in tal van meestal korte stukken tekst, van een regel, een alinea en af en toe tekst van meer dan een bladzij. Daarin komt de lezer in korte tijd wel veel te weten over de levensgang van Claes, vaak heel kernachtig beschreven. Daarbij de ontwikkeling van zijn talenten - tekenen en schrijven -, zijn fascinaties en zijn eruditie. Het verhaal van zijn leven loopt hoe langer hoe meer uit op beschouwingen gewijd aan zijn studie klassieke talen en zijn favoriete auteurs, met daarbij vele aforismen en paradoxen. Er is veel zelfkritiek naast oude uitspraken over zeer uiteenlopende zaken.
Verder lezen

Achterboek uit Keijenborg

particulier
Brievenbuspost volgens standaard posttarieven:
50-100 gr. € 2.88
100-2.000 gr. € 3.60 (brievenbuspakket)
Pakketpost thuisbezorgd:
DHL € 5.75
DPD € 6.00
Postnl: € 6.75
Ophalen bij DHL-depôt € 6.30
DPD depôt € 5.10
Naar België pakket € 7.00
Ophalen bij Pickup parcelshop in België
€ 6.45

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Claes, Paul - Het Hart van de Schorpioen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Achterboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Achterboek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Achterboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Achterboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Achterboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.